Funzine Insider: Ezzel töltjük a januárt

A Funzine csapatának három tagja osztja meg veletek, hogyan töltik az év első hónapját. Ti mit terveztek januárban?

Dolli tippjei

Kedvenc időtöltés: Jégkorcsolyázás a Városligetben

Minden évben megígérem magamnak, hogy elmegyek jégkorcsolyázni a Városligetbe, de hiába élek Budapesten öt éve, még mindig nem sikerült eljutnom. Így, hogy leírtam, talán kifogyok a kifogásokból 2019-ben. A Városligeti Műjégpálya 1870 óta fogad látogatókat, amikor Rudolf főherceg, osztrák-magyar trónörökös hivatalosan is megnyitotta a jégbe borult teret. A tó mellett felállított fabódéban árulták a jegyeket, de 1874-ben leégett, így az önkormányzat Lechner Ödönt bízta meg az új épület megtervezésével. Jelenleg a Városliget Café & Restaurantnak helyet adó ház 1895-re készült el.

Kedvenc hely: Vígszínház

A január tökéletes arra, hogy elmerüljön az ember a budapesti kulturális életben. Mivel túl hideg van kint ahhoz, hogy élvezzem a kültéri programokat, esténként szeretek színházba járni. Az egyik kedvenc budapesti színházam a Jászai Mari tér közelében található Vígszínház. Amikor tudok, egy órával az előadás kezdete előtt érkezem, és megiszom egy teát a Kino Caféban. A hónapban meg szeretném nézni ifj. Vidnyánszky Attila legújabb rendezését, a Molnár Ferenc regénye alapján készült Liliomot, de a John Gabriel Borkmant sem fogom kihagyni a Pesti Színházban, amit Valló Péter rendezett és amiben Hegedűs D. Géza játssza a főszerepet.

Évi tippjei

Kedvenc hely: Macaron Heaven Manufaktúra

A néhány hónappal ezelőtti megnyitó óta tervezem, hogy ellátogatok a Macaron Heaven Manufaktúra édességboltba. Egyrészt azért, mert gyönyörű képeket osztanak meg a közösség médiaoldalakon, másrészt pedig nagyon kreatívnak találom a termékeiket. Az állatfigurástól kezdve a szezonális macaronokig mindenféle szín- és nagyjából 8-10 ízkombinációban kaphatók az édességek. Karácsonykor volt télapós, mézeskalács-figurás és hóemberes macaron, kíváncsi vagyok, mivel rukkolnak elő Valentin-napra és húsvétra.

blank

Kedvenc időtöltés: Mystiqueroom

A kedvenc téli programjaim közé tartozik a szabadulószobák felkeresése, hiszen az időjárási viszonyoktól függetlenül remekül lehet szórakozni. Nemrég látogattam el a Szent István körúti Mystiqueroom Trónok harca tematikájú szobájába, és mondanom sem kell, nem mindennapi kalandban volt részem. Az enteriőr egyszerűen hihetetlen, úgy érzi magát az ember a helyen, mintha ő is a híres sorozat egyik karaktere lenne. A Mystiqueroom szabadulószobája harmadik generációsnak számít, mivel ahelyett, hogy kulcsot kellene keresni, amivel kinyílik a lakat, itt úgy kell megoldani egy rejtélyt, hogy a megfelelő helyre helyezik a játékosok a tárgyakat. Biztosan visszatérek még!

blank

Ági tippjei

Kedvenc időtöltés: Kávévásárlás a Tchibóban

Idén a Tchibonak köszönhetően úgy döntöttem, hogy speciális kávékkal lepem meg a családtagjaimat az ünnepekkor, hiszen mindannyian odáig vagyunk egy csésze feketéért. A Corvin Plázában találtam rá az üzletükre, ahol kimérve vehetünk többek közt Vienna Melange, Brazil Mild, Guatemala Grande vagy Volcano Coffee fantázianevű kávét, melyeknek az illata és íze legalább olyan egzotikus, mint a nevük. 125, 250 vagy 500 g kiszerelésben kapható, és szemes kávéként is vehetjük, de ha szeretnénk, le is őrlik nekünk. Ha sok lenne a koffeinből, érdemes kipróbálni a Colombia Fino koffeinmentes kávét, melynek íze ugyanolyan isteni és aromás, mint a koffeines társainak.

blank

Kedvenc hely: Szamos Gourmet Ház

Családi ebédek után a téli időszakban gyakran ülünk be a Szamos Gourmet Házba egy kávéra vagy sütire. Nagyon szeretem az épületet és az elegáns belsőteret egyaránt, mely cukrászda, kávézó, és csokoládémanufaktúra is egyben. Ha a szeretteinknek is szeretnénk vinni a finomságokból, jó tudni, hogy a legjobb alapanyagokból készült, minőségi Szamos termékek a helyszínen elvitelre is kaphatóak. A legjobb az egészben, hogy a kávézó a Vörösmarty tér sarkában található, ahol ilyenkor kap helyet a Budapesti Karácsonyi Vásár. Így a hangulat garantált, és van időnk megpihenni az ajándékvásárlás során, mielőtt a közelben levő Fashion Streetre látogatnánk.

blank