A 10 legolvasottabb cikkünk 2018-ból

2018-ban a legjobb budapesti éttermek, jó filmek és könyvek, a Frida Kahlo-kiállítás és az önkénteskedés érdekelt titeket a leginkább. Köszönjük, hogy velünk voltatok!

10. Hevesi Kriszta: „A világon minden a szexről szól, kivéve a szex, mert az minden másról!” – Videós beszámoló az áprilisi Funzine TALKS-ról

„Április 19-én tartottuk a hetedik Funzine TALKS eseményünket, Szex párkapcsolat nélkül, párkapcsolat szex nélkül címmel. Izgalmas és könnyed témának tűnhet elsőre, de valójában nagyon komoly gondolatokat hallhattunk az este folyamán, melyek közül mindenképp érdemes felhasználnunk jó párat, ha hasonló cipőben járunk…” A folytatásért kattints IDE.

9. Budapesti vagy, de vajon ismered is a várost? Teszteld tudásod! Itt a nagy fővárosi KVÍZ!

12 kérdés a világ egyik legkirályabb fővárosáról, Budapestről. Ha kitöltenéd, kattints IDE.

8. 11 étterem, ahol a város legjobb harcsapaprikását szolgálják fel

A népszerű hazai ételek egyik gyöngyszeme a harcsapaprikás, aminek elkészítése meglepően egyszerű. Megmutattuk a kedvenc receptünket, de arra az esetre is adtunk tippeket, ha inkább profi szakácsok főztjére vágytál volna. A recepted és az étteremajánlót IDE kattintva éred el.

7. 15 film, amelyről nem gondolnád, hogy igaz történeten alapul

Ti is észrevettétek már, hogy amint megjelenik a képernyőn a mágikus “based on a true story” felirat a filmek előtt, rögtön minden történet felértékelődik? Műfajukat tekintve a legtöbb inkább filmdráma, mert hát kit is izgatna egy vidám, átlagos életrajz vagy esemény, nem igaz? De azért a horrortörténet, thriller és a misztikum is jelen van, bárki megtalálja a kedvére valót. A listáért kattints IDE.

6. Budapesti streetfood-mustra – A legjobbak egy helyen!

A mikor néhány évvel ezelőtt elérte a fővárost a gasztroforradalom, pontosan nem tudhattuk, mit hoz majd a jövő. A pár perc alatt elkészülő finomságok mozgó árusai gyorsan meghódították az utcákat és a szívünket is. Mielőtt kettőt pislogtunk volna, már az éttermekben is fellelhetővé váltak kedvenc street food ételeink. Válogatásunkban a legjobb budapesti helyek közül szemezgetünk.

blank

5. Frida Kahlo szövevényes szerelmi élete

Július elején megnyílt a 20. század egyik legkiemelkedőbb női művészének, Frida Kahlonak műveit bemutató kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A teljes életművet átfogó tárlat ikonikus műveken keresztül mutatja be a festőnő inspirációit, főbb témáit, és a művésszé válás folyamatát. A kiállítás megálmodója, Lantos Adriána kurátor kalauzolt el minket Frida Kahlo különös világába. Riportunkat ITT olvashatjátok.

4. Vadas marha – Egyszerű, de nagyszerű magyar étel

A vadas kétségtelenül azon ételek közé tartozik, amelyek elfogyasztása után minden ujjadat megnyalod. Az ország számos éttermében felkerült az étlapra ez a magyaros fogás (cikkünkben megtalálod a környék legjobbjait), de ha kedvet kaptál hozzá, akár el is készítheted! A receptet is megmutattuk ITT.

blank
Fotó: Rosenstein Vendéglő

3. 5 könyv, amit el kell olvasnod 2018-ban

Rengeteg letehetetlen könyvet olvashattunk 2018-ban is, melyek között akadt néhány igazi világszenzáció is. Neked mennyit sikerült elolvasnod? Csekkold a listánkat ITT.

2. A 9 legjobb brunch étterem Budapesten

Összegyűjtöttük a legjobb budapesti helyeket, ahol laktató reggelivel teheted szebbé a napod. Olvasd el cikkünket ITT!

blank

1. „Meglepődnél, milyen remek emberek kerülnek az utcára” – A Budapest Bike Maffiával beszélgettünk

A képzeletbeli fődíjat a Budapest Bike Maffia önkénteseinek, a bicikliken száguldozó adományszállítóknak ítélték oda a Funzine olvasói. A egyesület alapítóját, Havasi Zoltánt kértük meg augusztusban, meséljen nekünk kreatív kezdeményezéseikről. ITT olvashatod el, miről beszélgettünk vele.

blank
Fotó: Németh Kriszti