Mit olvass a kandalló előtt – Testreszabott tippek a balatoni pihenéshez

Könyv nélkül nem érdemes utazni. Egy izgalmas olvasnivalóval sokkal gyorsabban telik a vonatozás vagy a kocsikázás.  4 izgalmas és rövid regényt gyűjtöttünk össze, melyekkel könnyedén átvészelhetőek az utazással teli, egyébként unalmas órák. Sőt, a balatoni borok kortyolgatása közben is jólesik elmerülni bennük, természetesen csak akkor, ha éppen nem a tájban gyönyörködünk.

Tóth Gábor Ákos: Végtelen nyár – Édesvízi mediterrán 4.

A betelepült kanadai magyar házaspár egy napon arra ébred, hogy a szomszédos szőlőbirtokon a tőkék módszeres kiirtása kezdődött meg. Ezt végignézni sem kellemes, ráadásul egy távoli viselkedéskultúra képviselőiként nem is hagyhatják szó nélkül. De vajon az Öreghegyi Kúria és Borbirtok tulajdonosai számíthatnak-e a helyiek segítségére, illetve Balatonszépe lakói elfogadják-e azt a ,,nyaralósok” kezdeményezte összefogást, amellyel megpróbálják felvenni a harcot a falu mediterrán báját veszélyeztető befektetői csoporttal?

G. Wodehouse: Mike és Psmith

Psmith, a magát minden helyzetben feltaláló világfi a középiskola utolsó évfolyamában koptatja a padot, jóban-rosszban elválaszthatatlan barátja, Mike társaságában. A két jeles ifjú kalandjai e regényben a középiskolai örömök, bánatok – és nem utolsósorban középiskolai csínyek – világában zajlanak, különös tekintettel a Mike szemében mindennél fontosabb krikettre. Psmithnek és Mike-nak számos alkalmuk nyílik, hogy minél nagyobb kalamajkába keveredjenek, de sikerül egyesült erővel – és nem csekély csalafintasággal – kimászniuk a slamasztikából.

Stefan Ahnhem: A kilencedik

Pár héttel karácsony előtt a svéd igazságügyi miniszter eltűnik. Fabian Risket megbízza a felettese, hogy titokban folytasson nyomozást. Fabian és kolléganője, Malin gyanúja egy hírhedt svéd sorozatgyilkosra terelődik. Közben Koppenhágában holtan találják egy népszerű tévés személyiség feleségét. A vizsgálatot vezető Dunja Hougaard úgy véli, egy ismert dán sorozatgyilkos áll az ügy hátterében, a nyomok azonban egyenesen Svédországba vezetnek.

blank

Fehér Boldizsár: Vak majom

Két Nobel-díjas tudós bejelenti egy párizsi luxusszálloda lakóinak, hogy a következő napokban egy kísérletben fognak részt venni. A történetet egy huszonéves fiú meséli el, aki nem olyan rég még Magyarország leggazdagabb embere volt. Most azonban nincstelenül fut a rendőrség elől. Épp abban a hotelben keres menedéket, ahol a furcsa emberkísérlet zajlik.

blank