Balatoni gasztrokörkép

A Balaton környékére eljutni már önmagában is élmény, de a teljes körű feltöltődéshez a helyi fogások felfedezése is hozzájárul. Kóstolj bele a Balaton ízeibe!

Sáfránkert vendéglő

8229 Paloznak, Fő utca 1.

A 2015-ben Paloznak szívében nyílt étterem célja egy jó értelemben vett vidéki konyha megteremtése, magas színvonalú kínálattal, friss, minőségi alapanyagokkal, laza, családias hangulattal. Rövid, szezonális étlappal, táblás ajánlatokkal, a kicsiket pedig gyerekmenüvel várják. A borlapon a Homola Pincészet borait találjuk.

Neked Főztem

8251 Zánka, Fő utca 7.

Ha csak egy éttermet tudsz kipróbálni Zánkán, a Neked Főztem gasztrokocsmát ajánljuk, ahol mindent megtalálsz, amit egy balatoni étteremben csak kívánni lehet. Az őstermelőktől származó, legfrissebb alapanyagokból készítettet ételek mellett fenséges kézműves borokkal és házi szörpökkel is várják a vendégeket.

Kistücsök

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

A múltat és jövőt együtt tálalják a Magyarország egyik legjobb éttermének választott Kistücsökben, ahol helyi termelők segítségével mutatják be minden tányéron és pohárban a Balaton igazi ízeit.

A balatoni ízek és zamatok egész évben várják a kulináris élményekre éhes vendégeket a legendás Kistücsök Étteremben. A fogások tökéletesen reprezentálják a régit és az újat, a hagyománykövetést és a modernizációt. A Kistücsökben fontosnak tartják, hogy hűen mutassák be a Balaton kulináris élvezeteit – ezért ápolnak szoros kapcsolatot a környék termelőivel, támogatva a helyi gazdaságot, így a vendégek valóban a vidék igazi ízeibe haraphatnak.

A Kistücsköt az innováció is jellemzi. Nem ijednek meg az új ötletektől és trendektől, sőt keresik is azokat, hogy ne csak a Balaton, de a modern gasztronómia nagykövetei is legyenek Magyarországon. Az étterem igazi kalandot nyújt a jelenben, a múltból és a jövőből egyaránt tálalva egy szeletet a tányérunkon.
Ne feledkezzünk el a Balaton folyékony kincseiről sem! Az étterem pincéjében 600 féle bor mutatja be a környék és Magyarország többi borvidékének remekeit.

Szomszéd kertje

8229 Csopak, Kossuth Lajos utca 97.

Új, laza fast casual étterem Csopakon, ahol a nyaralók, a helyiek és az átutazók ugyanúgy otthonra, és egymásra találnak. A valaha volt Nosztori Kocsma helyére Tóth Attila séf álmodta meg csapatával a Szomszéd kertjét, ami igazi kreatív játszótér és szerelemgyerek. Az alapelv az egyszerűséggel kombinált igényesség, a közvetlenség és a rugalmasság. Többféle olyan ínyencséget is kínálnak, melyekkel máshol nem találkozhatunk: ilyen a speciális kijevi csirke, a balatoni tokhalból készült ceviche, de minden héten van valami új “őrültség”.

Mala Garden étterem és hotel

8600 Siófok, Petőfi sétány 15/A

A siófoki Mala Garden Étterem egyedi hangulattal és közvetlen balatoni panorámával várja finom falatokra éhező vendégeit egész évben. A konyhában az autentikus thai-indonéz ízvilág mellett az újragondolt magyaros és mediterrán ízek kedvelői is megtalálják a kedvükre való ételeket, melyek a a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek.  Az étterem gazdag borkínálattal rendelkezik, leginkább a környék borvidékeire fókuszálva.

Nem Kacsa Étterem

8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca

A balatonfüredi vitorláskikötőnél találod a modern Nem Kacsa Éttermet, ahol a fiatal Bereczky János ölti magára a séfkabátot. Ha megéheznél, bátran elmerülhetsz náluk a helyben gyúrt olasz tészták, húsok és egyéb finomságok kiforrott ízvilágában. Az ízletes ételek mellé minőségi borokat kínálnak.

blank

Lavender Terasz

8171 Balatonvilágos, Dózsa György út 75.

„Egy csipetnyi romantika, könnyed eleganciával meghintve” – így jellemzik dolgozói a balatonvilágosi éttermet. A Lavender Terasz kellemes környezetben, kandallóval felszerelve, a parttól alig 800 méterre, kellemes zenével invitálja vendégeit érzékeket kényeztető kulináris utazásra, akár ünnepi alkalmakon is.

blank

MI A KŐ Étterem

8274 Köveskál, Fő utca 25.

A MI A KŐ nem csupán étterem, hanem vendégház, borbár, kávézó és galéria is. Filozófiája: tisztességes konyha, családias légkör, szezonális ételek, jó borok, kedves szavak, visszatérő vendégek. A varázslatos Káli – medence minden termékét felhasználják a lekvároktól a manduláig, a vadaktól a gombákig.

blank

Gianpiero’s Étterem

8630 Balatonboglár, Parti sétány 13.

Idilli környezetben, évszázados platánfák árnyékában költheted el ebéded vagy vacsorád a balatonboglári Gianpiero’s Étterem vendégeként, ahol az európai konyha fogásai közül válogathatsz. Ha pedig egy tóparti sétához kapnál kedvet, a Balaton mindössze 150 méterre található.

blank

Perlaki Pub

8646 Balatonfenyves, Mária utca 1.

Fedezd fel a Perlaki Pub harmonikus és letisztult ízeit! Az étterem küldetése, hogy minőségi alapanyagokból, szakszerűen elkészített ételekkel vegyen le a lábadról, természetesen professzionális kiszolgálás mellett. Az év minden napján nyitva tartó étterem fiatalos lendülettel, modern, vidám környezetben vár.

blank

Zománc Bisztrócska

8245 Vászoly, Vazul utca 8.

Egykor kocsma állt a ma ismert és kedvelt vendéglő helyén, ami most profin elkészített, házias fogásokat vonultat fel kínálatában. A hangulatos „bisztrócska” csupa becsületesen összeállított, egyszerű étellel kedveskedik betérő vendégeinek, akik mind a tíz ujjukat megnyalhatják egy-egy étkezés után.

blank