5 borzalmas karácsonyi film, amit már tuti láttál

Nincs karácsony Reszkessetek betörők! nélkül. Bár ezzel a filmmel semmi bajunk, sőt kifejezetten kedveljük és minden karácsonykor megnézzük, sajnos sokkal több olyan filmet láthatunk a tévében vagy a mozikban az év utolsó hónapjában, mlyek hiába próbálják meglovagolni a karácsonyi hangulatunkat, csak ront rajta.  Összegyűjtöttünk 5 karácsonyi filmet, ami nálunk kiverte a biztosítékot és soha többé nem akarjuk őket megnézni. A te listádon mely filmek szerepelnének?

Muppeték karácsonyi éneke

Dickens Karácsonyi énekének szokatlan, ám megkapó feldolgozását láthatják a nézők. A Muppet show teljes gárdája, Breki béka, Miss Röfi, Gonzó a patkány és a többiek mind-mind Dickens örökzöld karácsonyi történetét elevenítik meg ebben a szokatlan Muppet show-ban. Ráadásként a főszerepet a világhírű brit színész, Michael Caine játsza.

Miért nem szeretjük? Szerintünk nem kell sokáig magyarázni: Dickens klasszikus és megható történetét kár volt elrontani a bugyuta Muppet-figurákkal. Gyerekeknek sem ajánljuk.

Mi a manó?

Az árva Buddy (Will Ferrer) az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával és mit sem sejt létezéséről. A találkozás fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.

Miért nem szeretjük? Azt hisszük, erre mondják azt, hogy félelmetesen, irritálóan gagyi.

Tapló Télapó

Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó – a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.

Miért nem szeretjük? Egy újabb izzadságszagú példája annak, amikor karácsonyi köntösbe akarnak csomagolni egy olyan sztorit, aminek semmi köze nincs az ünnepekhez.

A  Grincs (2018)

A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját.

Miért nem szeretjük? Nincs az az animáció, mely túl tudná málni Jim Carrey alakítását. A Grinch 2000-es feldolgozásánál egyszerűen nem lehet jobbat készíteni, ezért is felesleges bármivel is próbálkozni.

Reszkessetek betörők! 3.

Négy dörzsölt tolvaj próbál megkaparintani egy szupertitkos katonai adatokat tároló mikrochipet, melyért a feketepiacon dollármilliókat adnának felforgató hatalmak. Az értékes zsákmánynak azonban lába kél, és kalandos utat jár be egy játékautó alkatrészei között. A nyomok Hongkongból egy csendes chicagói kertvárosba, a Pruitt család otthonába vezetnek. Csak egyvalaki tartózkodik a házban, csak ő tudja, hol rejtőzik az áhított kisautó. De a négy bajkeverő hamarosan saját bőrén tapasztalja, hogy ez az egy is bőven elég gondot okoz, mert nem létezik nála agyafúrtabb és kiborítóbb ellenfél. Ravasz, bátor, talpraesett – és csak 8 éves! Kedvenc játékáért pedig mindenre képes.

Miért nem szeretjük? Mi a Reszkessetek betörők!-et csak akkor tudjuk értelmezni, ha Macaulay Culkin van benne és Chris Colombus rendezte.