Karácsonyra hangolódva – Hétvégi programajánló

Bár ismét egy rövid hétvége áll előttünk, vigasztaljon a tudat, hogy ez idén az utolsó! Mivel a karácsony már mindjárt itt van, sok olyan programot gyűjöttünk össze, melyekkel az ünnepekre hangolódhattok, de akkor sem hagyunk unatkozni, ha inkább bulizni szeretnétek. Íme a hétvégi programajánlónk. 

Csütörtök – december 13.

Bálna Advent – Budapest legnagyobb ingyenes jégpályájával! – Bálna – 12:00

A Bálna Advent Fesztivál idén is vár mindenkit decemberben a Bálna épületébe és annak nyitott nagy teraszára. Ebben az évben is számos ingyenes programmal, Budapest legnagyobb ingyenes jégpályájával, kézműves étel és ital különlegességekkel lepünk meg, hogy a karácsonyi készülődés a lehető legjobb hangulatban teljen!

Csepelyi Adrienn: Belemenés és Szöllősi Mátyás: Simon Péter – Írók Boltja – 17:00

A Belemenés egyszerre futballkönyv és látlelet a szenvedélyről. Húsz év története. Benne van a megyei másodosztály nyersesége és a topfutball fényűzése – benne a katarzis és a totális megsemmisülés. A szerző sajátos humorral meséli el a futball miatt született és tönkrement szerelmeket, az egész hátat beborító futballtetoválást és a párhuzamos dimenziót, ahol a legszánalmasabb hazugságokat is fapofával lehet előadni.

A Simon Péter a fiú regénye. Az ő küldetése, útja, kálváriája. Egy harminchárom éves férfié, aki élete fordulópontján számot vet minden gondolatával, szavával, cselekedetével és mulasztásával.
Simon diakónus. A feleségét elvesztette, a szülei rég különváltak. Egy napon betegen és rozogán felbukkan évek óta nem látott apja, és „meggyónja” Simonnak, hogy annak idején egy házasságon kívüli, titkos kapcsolatából született egy másik fia is.

Moderátor: Veiszer Alinda

Karácsonyi Csészényi Design Vásár – Görbe Bögre – 17:00

Ha szeretnél egy kellemes esti programot a barátaiddal, menjetek a Görbe Bögre kávézóba, ahol családias környezetben válogathattok majd szépséges adventi koszorúk, egyedi díszek, csodás ékszerek, pompás növénykék és még sok egyéb más közül. Kérjetek egy forralt bort vagy egy forró csokit a pultnál és menjetek fel az emeletre szétnézni. Az sem árt, ha elhozzátok magatokkal a karácsonyi ajándék listátokat is.

Képregénykönyvtár megnyitó – Nem Adom Fel Kávézó és Étterem – 19:00

Magyarország első KépregényKönyvtárának célja a műfaj sokféleségének bemutatása és elérhetővé tétele. A fősodorbeli ábrázolásmódok és témák mellett a kifejezésmódok és témák sokszínűségét mutatjűk meg azoknak, akik esetleg eddig nem is olvastak képregényt. A KépregényKönyvtár közösségi, tehát magánemberek saját köteteit és kiadók felajánlásait tartják a polcokon. A képregényeket helyben lehet olvasni, kölcsönzésre nincs lehetőség.

ONE DANCE – s03e13 – 12.13. | Back To 2000’s – Ötkert – 23:00

Ismét bekapcsolják azt Ötkertben az a bizonyos időgépet a 2000-es évek legnagyobb rnb, hip-hop és latin óriásaival.
Destiny’s Child? Spice Girls? Akon? Usher? DMX? Sean Paul? Flo Rida? Shaggy? Netán Shakira? JLO? Ricky Martin? Emlékeztek? Még jó… Csütörtökön újra találkozzunk az Ötkertben egy táncra!

Péntek – december 14.

Sorrentino-hétvége: Ifjúság, Silvio, A nagy szépség – Uránia – vasárnapig

Paolo Sorrentino, az Oscar-díjas A nagy szépség, az Európai Filmdíjat kiérdemelt Ifjúság, valamint Az ifjú pápa rendezője egy hétvégére beköltözik az Urániába, hogy a zordra forduló télbe mediterrán, Fellinit idéző életigenlést és hangulatokat csempésszen. Az olasz mester legújabb, Berlusconi ihlette alkotását most premier előtt láthatják a moziba látogatók, majd két régebbi klasszikusa is feltűnik a vásznon: az éjszakai élet császára, Jep Gambardella (Toni Servillo) A nagy szépségben járja be Rómát, az ellenállhatatlan Sir Michael Caine pedig Rachel Weisz oldalán alakítja a nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester szemlélődő figuráját.

Bajai halászlé – Czakó Kert – 12:00

Délben lehet jönni a friss halból készült első kóstolóért, összesen pedig 80 adag halászlé várja majd rajongóit minden alkalommal, este 22:30-ig. Ezeken a hétvégéken pedig aki szerencsés, kóstolhat még a halászléből, amíg lehet. Aki biztosra akar menni, foglaljon asztalt úgy, hogy jelzi azt is, hogy halászlevezni érkezik.

Krampus is coming to town! – Murder, a gyilkos tárlat – 12:00

Már régóta érlelődik benned a gondolat, hogy egy valóban izgalmas, egyedi tematikájú és interaktív tárlaton szeretnél részt venni, nos eljött az idő. 21 szoba, 1.000 négyzetméter, minden érzékre ható speciális effektek, a legmodernebb technológia és az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságai: ezekkel a szavakkal lehetne méltóképp jellemezni a Murder – A Gyilkos Tárlat.

Nordic XMAS Market – Wild Flower Bar – 13:00

Ha szerinted sem kell  a karácsonynak  feltétlenül  csillogónak, tarkának és glitteresnek lennie, látogass el  a NORDIC XMAS MARKET-re, ahol mesés földszínekkel, természetes illatokkal, különleges növényekkel és értékálló ajándékokkal várnak. A friss virágok helyét más szépségek veszik át: üvegbúrába bújtatott fenyők, csodaszép koszorúk, dán illatgyertyák, fali makramék, északi stílusú kaspók, növényes könyvek, meseszép noteszek, praktikus clutch-ok, és még sok minden más.

Szombat – december 15.

Mikve túra – Várkert Bazár – 11:00

Tudtad, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezd fel a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárhatod a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhetsz a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Az útvonal nem akadálymentesített, a lépcsők meredekek.  Jegyár: 2000 Ft.

A sebhelyesarcú – Bem Mozi – 19:00

Kubából emigrál az Egyesült Államokba Tony Montana, a Sebhelyesarcú. A bűnözőnek sikerült megtévesztenie a Bevándorlási Hivatalt és megkapja a letelepedési engedélyt. Esze ágában sincs tisztességes életet élni. Az első adandó alkalommal elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. Tony gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán, a kitartásának, hűségének és kíméletlenségének köszönhetően a drogbáró egyik bizalmasa lesz. Tony Montana azonban ennél többre vágyik.

Pesti Műszak: Saiid Akkezdet Phia Siska Finuccsi Karcosok Klubja – Akvárium – 23:00

Be Massive 15. születésnapi buli. Line up: Jay Lumen (Drumcode / Footwork / OFF Recordings)
Metha (BeMassive Records), Avika & MIra Joo (BeMassive Records), Push’n’ Ball (BeMassive Records)
Lucky23 (BeMassive Records), Somazed (BeMassive Records).

Vasárnap – december 16.

Art&Design Market Antroposhu – Morrisons2 – 10:00

A kiállítók, illetve árusítók között számos divattervező, kiegészítő-tervező, kézműves, ötvös/ékszer-készítő, festő, grafikus, digitális alkotó munkájával ismerkedhettek meg, akár el is beszélgethettek az alkotókkal, és ami a legjobban tetszik, azt meg is vásárolhatjátok. A fedett és fűtött helyszínre a belépés ingyenes, ruhatárat is tudtok használni, az italpultban üdítő és alkoholos italok is kaphatóak majd.

Zajszimfonikusok, szabad a zajongás! – Budapest Music Center – 9:30

Megalakul az első zajszimfonikus zenekar. A felhőtlen zajongást követően Róka Szabolcs egy izgalmas, interaktív mesejátékkal, míg a Virtuózok tehetségkutató verseny győztese, Boros Misi zongorakoncerttel nyugtatja meg a hangulatot.Egy nagy közös zajongásra invitálnak minden zajszeretőt, hogy Dés András jazz-zenész vezényletével létrehozzuk az ország első zajszimfóniáját. Ha elhozod kedvenc „zajhangszeredet”, lehet, hogy épp Te adod majd a zajszimfónia refrénjét, de a legizgalmasabb hangokkal akár szólista is lehetsz a műbe.

Yoga Charity Day 2018 – Downdog Jógastúdiók – 9:00

Mind a hat Downdog stúdióban jógázhatsz ezen a napon és a jógaórákra befolyó összeget a Kézen Fogva Alapítványnak ajánlják fel, akik hátrányos, vagy fogyatékos helyzetben élő családok helyzetén segítenek. Az ajánlott adomány 2190 Ft, ami egy jógaóra ára, de természetesen ennél többet és kevesebbet is fel lehet ajánlani.
Ezen kívüli tárgyi adományok lehetnek: száraz, tartós élelmiszer, édesség, mosószer, tisztítószer.

WAMP design vásár – Ha nem hagynád az utolsó pillanatra – Millenáris – 10:00

Több mint 250 hazai tervező munkáiból válogathatnak a látogatók. Karácsony már itt van a nyakunkon, nem érdemes tovább várni, szerezz be mindent egy helyen akár kisszériás ékszerről, izgalmas lakberendezési tárgyról vagy kézzel készített gyerekjátékról van szó. Az év legnagyobb design vásárát idén a virtuális térben is megtaláljátok, az ARcityBudapest kiterjesztett valóság applikációjával a helyszínen még több információt találtok a WAMP-ról és a programokról.

Bazsalikomos kert Fűszeres Tea Workshop – major- 16:30

Jókedv, családias és baráti hangulat. Egyedileg megalkotott termékek saját magadnak vagy akár családodnak és barátaidnak. A workshop egy játékkal kezdődik, melynek során megismerkedhettek a teakeverékekbe tehető gyógy- és fűszernövényekkel, ehető virágokkal, aszalt gyümölcsökkel, és több gyógynövényfőzetet meg is kóstolhatsz.
A különleges teakeverékekből kettőt készíthettek a workshop során, melyeket 167 ml-es design csatosüvegben vihettek haza, sőt az üvegeket gyönyörű kísérő kártyával díszíthetitek.