Nem tudod, mit ajándékozz a szüleidnek karácsonyra? Segítünk!

Mindjárt itt a karácsony, de még nem tudod, mit vegyél a szüleidnek? A nagy rohanásban nehéz kreatívnak lenni és mindenkinek olyan ajándékot találni, amivel valóban örömet tudsz szerezni nekik. Mivel úgy gondoljuk, a legnagyobb boldogságot az élményekkel lehet okozni, összegyűjtöttünk néhány olyan koncertet és előadást, melyekkel biztosan célba érsz a szüleidnél. 

Nyári Károly Budapesti Karácsonyi Koncert – Budapest Kongresszusi Központ – december 27. – 20:00

Nyári Károly az ország legismertebb énekes zongoristája hagyományos Budapesti Karácsonyi Koncertjével újból elvarázsolja közönségét 2018. december 27-én, este 20:00 órai kezdettel. A karácsonyi koncert immár 13. alkalommal kerül megrendezésre, ebben az évben a Budapest Kongresszusi Központban, az ország egyik legnagyobb koncerthelyszínén.
Az ünnepi koncerten a legmeghittebb karácsonyi dalok és a művész pályáját meghatározó legszebb művek, valamint saját slágerei csendülnek fel különleges feldolgozásban, az általa alapított Charles Music Kamarazenekar és a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Dinyés Dániel vezényletével.

Budapesti Nyári Fesztivál  Ajándékkártya

A minőségi kulturális programok kedvelőinek ajánljuk a Budapesti Nyári Fesztivál karácsonyi ajándékkártyáját, amellyel nemcsak kiváló nyári élményeket és kihagyhatatlan színházi attrakciókat, de folyamatos kedvezményeket is ajándékozhatsz szeretteidnek. A kártya tulajdonosa szabadon választhat a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad 2019-es nyári évad előadásaiból, világsztárok, vendégművészek és hazai kedvenc együttesek fellépéseiből, opera, ballett, operett, musical, pop-rock, jazz koncertekből és bemutatókból. A 20.000 Ft értékű kártyán lévő összeget, több mint száz előadás közül válogatva lehet levásárolni a Budapesti Nyári Fesztivál produkcióira. A kártya újratölthető és további előnye, hogy minden további jegyvásárlás alkalmával újabb 20% kedvezményre jogosít.

Sisi karácsonya|séta – Várkert Bazár – december 22., 23., több időpontban

Idézzük fel a világ legszebb uralkodónőjének magyar karácsonyait advent vasárnapjain közösen, egy meglepetéssel egybekötve! A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét.
Idegenvezetésünk során az épület azon részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem, vagy csak részben látogathatóak! Szakképzett idegenvezetőink magyar nyelven mutatják be a látogatóknak a Várkert Bazárt a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig.

blank

Liliom – Vígszínház – december 23., 19:00

Julika és Liliom szerelmének legendája megihlette a világ nagy művészeit. Orson Welles rádiójátékot, Fritz Lang filmet rendezett, Ingrid Bergman pedig eljátszotta Julikát. A Vígszínházban Csortos Gyula és Varsányi Irén vitték sikerre Molnár életművének egyik legkülönlegesebb alkotását. Legutóbb feledhetetlen Liliom volt Kaszás Attila és Julikája, Eszenyi Enikő.

blank

Nemzeti Filharmonikusok: A Fény születése – Müpa Budapest – december 23. 19:30

A Nemzeti Énekkar innovatív műsoraival, darabválasztásaival már eddig is számos izgalmas művet szólaltatott meg, miközben folytatta küldetését a klasszikus repertoár életben tartása terén is. Ennek a sokszínűségnek a lenyomata ez a karácsonyi gondolatok köré felépített koncert is. A nyitószám a spanyol Javier Busto neoromantikus hangzásvilágú, méltán sokszor előadott vegyeskari kompozíciója, de az angol Britten a középkori Mária-ének szövegére írt alkotása szintén az áhítat csendjébe von. Vajda János 1980-as években keletkezett, zsoltárral kombinált népi szövegeket megzenésítő Kolindája a magányos belső eksztázis helyett pogány szertartásokra emlékeztető, közös örömünnepre hív. A műsor kuriózuma az olasz Ottorino Respighi 1930-ban komponált, Jézus születését már-már színpadias érzékletességgel megelevenítő kantátája, amely többek között varázslatos hangszerelésével bűvöli el a hallgatót.

blank

Zene-Bor – A 100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje – Budapest Kongresszusi Központ – december 30. 19:00

Az esemény különlegessége, hogy koncert előtt a közönség néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borászainak, borpincéinek termékével. Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt sósfalatok és bor vagy akár ínycsiklandó négyfogásos vacsora kíséretében élvezhetik a 100 Tagú mind hangzásban mind látványban lebilincselő, páratlan előadását. A 100tagú Cigányzenekar kétrészes műsorában többek között Strauss, Brahms, Sarasate, Ferraris közkedvelt dallamai, továbbá olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzás világgal gazdagítva.

blank

blank