Nem is gondolnád, milyen titkokat rejt a 8. kerület

Imádod a magyar klasszikusokat? Szeretsz Budapest sokat látott bérházai között sétálni? Meg szeretnéd tudni, milyen izgalmas eseményeknek szolgáltak helyszínül és milyen híres költők, írók laktak a falai között? Akkor mutatunk egy városnéző sétát, amit neked találtak ki. 

A Beyond Budapest Híres íróink nyolcadik kerületi világa című sétája a kerületnek egy olyan korszakán vezet végig, amikor a kerület még művésznegyed volt, utcáin a magyar irodalom és képzőművészet számtalan emblematikus alakja sétált, alkotott, vagy élte át a kor tragikus eseményeit.

Petőfi, Kosztolányi, Móricz, Mándy Iván, Karinthy és még sok más irodalmi példaképünk élte itt nyilvános és titkos életét, s mind megfordultak a kerület híres kávéházaiban, lebujaiban, vagy éppen különféle ügyeiket intézték a Józsefváros eldugott kapualjaiban.

A nyolcadik kerület fontos szerepet töltött be az életükben. Innen nyertek inspirációt, itt történtek velük sorsfordító események, itt estek bele és szerettek ki feleségeikből, szeretőikből, esetleg ablakukból egy szűk kis utcára nézve itt végezték az utolsó simításokat egy később világhírűvé vált regényükön.

A sétajegy ára 3500 Ft/fő. Az elővételben vásárolt jegyekre 10% kedvezményt adunk a sétát megelőző 24 óráig.

Legközelebbi séta időpontok: 2018. december 9., 10.00, 2019. január 5., 10.00

További információkért és regisztrációért kattints ide.