Eljött a karácsonyi jó cselekedet ideje! – Így adományozhatsz az ünnepek előtt

A karácsony közeledtével szerencsére nemcsak a vásárlási, hanem az adakozási vágy is sokunkon úrrá lesz. Az alábbi listánk azoknak lesz hasznos, akik segíteni szeretnének a rászorulókon, ugyanis csupa olyan eseményt gyűjtöttünk össze, melyeken ha részt veszel, adományoddal sokak karácsonyát teheted szebbé. 

Teljesítsd egy állami gondozott gyermek karácsonyi kívánságát! – Funzine – december 14-ig

Idén karácsonykor is szeretnénk szebbé tenni azoknak a gyerekeknek a karácsonyát, akik otthonban töltik az ünnepeket. A Fővárosi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonok 75 gyermeknek nyújtanak segítséget, mi pedig ebben az évben arra vállalkozunk veletek együtt közösen, hogy az otthon minden lakójának ajándékot teszünk a fa alá. Részletek: itt.

Cipősdoboz akció – országszerte több gyűjtőpont – december 20-ig

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt! Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, s a cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal. Cipősdoboz ajándékodba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet. Ez életkortól és nemtől függően sok minden lehet, ajándékodnak szinte csak a fantáziád szabhat határt, na és persze a doboz mérete. A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod.  A gyűjtőpontokért kattints ide!

Talent for Good – jótékonysági aukció – Müpa Budapest – december 4. (kedd), 18:00

A Design Terminal összehozza a tehetségeket a jó cél érdekében. Az idei Talent for Good karácsonyi aukcióhoz olyan fiatal magyar vállalkozók, tervezők és innovátorok csatlakoztak, akik a jó ügy érdekében egyedi termékekkel támogatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetmunkáját. Az esemény teljes bevételével és a belépőjegyek árával is a szervezet munkáját támogathatják..

MARGÓ jótékonysági aukció 2018 – TRIP – december 5. (szerda), 19:00

Valuska Gábor 12 portrét készített a tavaszi Margón, a képeket ősszel a Várkertben kiállították, most pedig elárverezik. A teljes befolyt összegből a könyvkiadói és -kereskedelmi partnerek bevonásával könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket a Margó csapata 2019 év elején eljuttat középiskolai könyvtárakba. Minden kép kikiáltási ára egységesen 20 000 Ft. Az eseményen jelenlévők közül bárki licitálhat a képekre.

Budapest Bike Maffia – Vitamin Kommandó projekt – Bike Maffia Bázis – december 6., 10., 13., 17., 20. – 18:00

Készíts szendvicseket és oszd szét az utcán élőknek egy mosoly és pár kedves szó kíséretében. Ha hozzájárulnál az alapanyagokhoz, a Vitamin Kommandón felhasznált élelmiszerek a következők: szeletelt kenyér, felvágott, szendvicsbe való zöldség és kenhető vaj. De nagy örömet okozhatsz pár gyümölccsel, vagy más ropogtatnivalóval is.Ha kerékpárral jönnél, jó ha van egy nagyobb táskád a kiszállításhoz. Ha nincs kerékpárod,de szeretnél segíteni a szendvicskészítésben, akkor is várnak.

Segíts rászoruló gyermekeknek az Irigy Hónaljmiriggyel! – Asiacenter – december 9. (vasárnap), 13:00

Az AsiaCenter Keleti Szárnyának 1. emeletén, délután 13 órától a zenekar tagjai személyesen adják át a kedves játékokat, fotózkodnak és autogramot is adnak. Akik 3000 forintos, vagy annál nagyobb összegű adományt szánnak a rászoruló gyermekek támogatására, közös, karácsonyi hangulatú, dedikált fotón szerepelhetnek a zenekarral. Az összegyűlt adományokat a Cseppkő Gyermekotthon és a Pető Intézet veszi át a rendezvény végén.

Közös Bogrács III. – Vizisport utca 24. – december 9. (vasárnap), 7:00

Idén is várunak baráti társaságokat, civil szervezeteket egy közös főzésre. Az elkészült ételeket családok átmeneti otthonába, hajléktalanszállókra viszik. Eszközöket, alapanyagokat a jelentkezőknek kell hozni. Fát a szervezők biztosítják a helyszinen. További infók:  06-70/948-8947, hello@ageofhope.hu

Utcazene az utcán élőkért – Széll Kálmán tér – december 10. (hétfő), 18:30

Az Amnesty International Magyarország idén úgy ünnepli az Emberi Jogok Világnapját, hogy igyekszik segíteni azoknak a munkáját, akik a legelesettebbekért dolgoznak. Az akció záróeseménye egy ingyenes, akusztikus aluljárókoncert lesz, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett. Vásárolj jelképes koncertjegyeket, annyiért, amennyi neked belefér a jó ügy támogatására! Az így befolyó összeget teljes egészében A Város Mindenkié csoport és az Utcáról Lakásba! Egyesület javára ajánlják fel.