5 kihagyhatatlan program a Vigadó decemberi kínálatából

Legyen szó karácsonyi vagy sziveszteri programról, a Vigadó programkínálatában decemberben sem kell csalódnod.  Rengeteg izgalmas műsorral várnak az év utolsó napjaiban is, melyek közül mi most ötöt ajánlunk nektek. 

Bécsi klasszikus mesterek, világhírű előadók – december 7. – 19:30

Hangversenyünket a közreműködők személye teszi különlegessé. Ton Koopman holland orgonaművész és karmester a régizene hiteles megszólaltatását célul kitűző mozgalom egyik, világszerte legismertebb vezéralakja. Tarkövi Gábor a Berlini Filharmonikus Zenekar szóló-trombitása, a Karajan Akadémia tanára. Mozart 16 évesen komponálta sorrendben 19. szimfóniáját, amelynek különlegessége a négy kürt használata, különlegesen magas hangfekvésben. Haydn Trombitaversenye a mester utolsó versenyműve, 1796-ban komponálta, az akkor újdonságnak számító szelepes trombitára. Beethoven II. szimfóniáján még felismerhető Haydn öröksége, de már benne van az az átütő erő, amely későbbi műveinek legjellemzőbb tulajdonsága. Derűt és optimizmust sugárzó zene, ami annál figyelemreméltóbb, mert egyidőben született a híres Heiligenstadti végrendelettel, amelyben a zeneszerző, tudomásul véve megakadályozhatatlan siketülését, elbúcsúzik a világtól.

In Memoriam Szokolay – Szokolay InspirArt Hangverseny – december 9. – 18:00

A fiatal alkotók és előadók lelkesedése és lendülete hivatott megidézni Szokolay halhatatlan szellemiségét a zeneszerző halálának 5. évfordulóján. A koncert első felében a Szokolay InspirArt – SZIA zeneszerzőverseny díjnyertes műveit mutatják be az ifjú alkotók és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei. 12 nagyreményű tehetség darabja kerül bemutatásra. A szünet után Szokolay Sándor alkotásai szólalnak meg
a Szent Efrém Férfikar, Banda Ádám hegedűművész, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Dmitry Smirnov és
Mon-Puo Lee vonósnégyesének előadásában. A nonprofit kezdeményezésnek köszönhetően, a reprezentatív hangversenyen való részvétel (a szabad helyek függvényében), csupán regisztrációhoz kötött. info@szokolay.hu

Karácsonyi Hangverseny – december 16. – 19:30

Karácsonyi hangversenyünk időpontja 2018. december 16. vasárnap. A Pesti Vigadóban 19.30 órakor kezdődő koncerten felcsendül többek között Beethoven: István király nyitánya, Bizet: Carmen szvitje, Csajkovszkij: Hattyúk tava szvitje. Egy Schubert dalt, a Ständchent hallhatjuk Patak Zita tolmácsolásában és nem marad el a meghitt, Karácsonyt hívó közös éneklés sem!

blank

Sztárok a Pető Intézet Tehetségeiért – december 19. – 19:00

Jótékonysági hangverseny a Pető Intézetért: Rost Andrea mellett fellép Baráti Kristóf hegedűművész, Sándor Csaba operaénekes, Simic Aleksander, a Virtuózok 2017-es döntőse, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Kovács János.

blank

Szilveszter | Budapest Jazz Orchestra – Meglepetés vendég – december 31. – 19:30

A Budapest Jazz Orchestra (BJO) Magyarország legnépszerűbb big bandje, mely húsz éve világszínvonalon mutatja be a jazz szinte minden válfaját. Az év utolsó napján a Pesti Vigadó Dísztermében adnak koncertet meglepetés sztárvendéggel kiegészülve.A zenekar tagjai diplomás jazz és klasszikus művészek, szabadidejükben más, populárisabb együttesben is játszanak. Ez is az, ami lehetővé teszi, hogy a BJO zenészei, bármilyen stílusban képesek legyenek professzionálisan és szórakoztatóan zenélni, kezdve a standard jazz klasszikusaitól egészen az „ismertebb”, sokak által dúdolt slágerekig. Éppen ezért, a Budapest Jazz Orchestra már nemcsak „rétegzene”, hanem több korosztály, és különféle rendezvények számára is szórakoztató zenei nagyprodukció.

blank