10 ellenállhatatlan ünnepi ajánlat

A konyhában való sürgölődés helyett idén tölts több időt szeretteiddel! A karácsonyi menü árát étteremben is elköltheted, így a főzés, készülődés és mosogatás terhe is lekerül a válladról. Ráadásként a meghitt, ünnepi környezet is garantált!

Peppers! Mediterranean Grill

A peppers! Mediterranean Grill az idei adventi időszakban is gourmet kalandokra hívja mindazokat, akik az ünnepi fogások legjavát szeretnék végigkóstolni. A lenyűgöző vasárnapi brunchairól híres étterem karácsony előtt minden hétvégén kiemelt ünnepi büféebédekkel készül, december 24-én pedig egy fantasztikus, ünnepi vacsorával várja azokat, akik a sütés-főzés gondját inkább egy professzionális séfre bíznák. A peppers! természetesen az új év köszöntésére is nagy dobással készül, az idei évben egy lélegzetelállító, hétfogásos gálavacsorával várja vendégeit. A karácsonyi vásárok szerelmeseinek jó hír, hogy idén az étterem előtt, a Duna-korzón exkluzív kínálattal: osztriga és pezsgőbárral és a klasszikus vásári hangulatot megidéző harapnivalókkal egy nem hagyományos pavilonsor várja az érdeklődőket. A tökéletes, egészben sült, ropogós kacsa- és pulykasültet a peppers!-ből házhoz is rendelheted!

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

Buddha-Bar Budapest Lounge

Megújult téli koktéllappal és testet-lelket melengető forró italokkal vár a Buddha-Bar Budapest! Kóstold meg adventi kisházuk kínálatából a minőségi szálas teából készített, egzotikus fűszereket és hozzávalókat tartalmazó forró, alkoholos és alkoholmentes teakoktélokat. Engedd, hogy elcsábítson a bombay chai tea és karibi rum egyvelege vagy a citrus héjjakkal és kardamommal ízesített orosz tea, prémium minőségű Tanqueray ginnel ízesítve. Garantált felmelegedést biztosít a tonkababbal és Buddha-Bar házi fűszerkeverékkel megbolondított, Tonka Toddy elnevezésű 10 éves Ardbeg whiskys koktélvariáció is! Klasszikus ízekre vágysz? A keleties karakterű koktélok mellett a tejszínhabos Valrhona forró csokoládé vagy forró almamust is telitalálat a hideg adventi napokon.

1052 Budapest, Váci utca 34.

Nobu Budapest

A Kempinski Hotel Corvinusban található Nobu az első közép-európai tagja az avantgárd japán étteremláncnak, amelyet Nobu Matsuhisa séf és a világhírű színész Robert De Niro alapított. Schreiner Gábor főszakács felel azért, hogy a japán-perui ízkavalkád tökéletes harmóniában egyesüljön a magyar konyha fogásaival. A gasztronómiai ajánlatok mellett egész évben izgalmas rendezvényeken vehetsz részt náluk, az év utolsó hónapjában rögtön három programra is várnak. December 6-án élő zene (Santa’s Swing Night Tibi & Jeff prezentálásában) és koktélakciók, december 9-én mézeskalács díszítéssel és kézműves foglalkozásokkal egybekötött Mikulás gyermekdélután, december 31-én pedig 7 fogásos menü és élő latin zene biztosítja a vendégek szórakoztatását. A részleteket megtalálod a Nobu Facebook oldalán!

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

Vegán Vasárnap – Anker’t

A belváros kedvelt romkocsmája, az Anker’t nem csak a külföldiek között népszerű találkozóhely. Vasárnapi vegán piacainak köszönhetően a helyi vegánok imádott helyévé vált, és rendszeresen gondoskodik róla, hogy ne maradj kedvenc termékeid nélkül. Legközelebb december 16-án, a karácsonyi vegán piacon töltheted meg a kosarad egészséges növényi eredetű különlegességekkel, köztük karácsonyi desszertekkel, édességekkel, házi szappanokkal, ékszerekkel és más kézműves termékekkel. Gondolkodj előre, lepd meg magad és szeretteidet, válogass a vegán piac kínálatából! A belépés ingyenes, a piac délelőtt 10 óra és délután 6 között tart nyitva.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Ünnepi programok – Araz

A Dohány utcai étterem egyszerűen csodaszép, nem véletlenül gondoljuk úgy, hogy tökéletes helyszíne lehet egy-egy különleges családi összejövetelnek. Decemberben több alkalommal várnak szervezett, tematikus programokon az ARAZ-ban: 2-án, 9-én és 16-án gyermekbarát brunch ajánlatokkal, karácsonykor (25-én és 26-án) mennyei ünnepi menüvel, az év végén pedig 6 fogásos újévi lakomával kedveskednek vendégeiknek. S hogy teljes legyen az élmény, ragadj magadhoz egy bögre ízletes forralt bort, és add át magad az ünnepi hangulatnak, amelyhez a dekoráción és az ételeken kívül élőzenés műsorral is hozzájárulnak.

1074 Budapest, Dohány utca 42-44.

Jardinette Restaurant

Jólesik elmenekülni egy kicsit a karácsonyi pörgés elől, és nyugodtan hangolódni a közelgő ünnepekre. A Jardinette egy csendes, családi étterem Buda szívében, amelyhez liget-szerű kert és egy mesés üvegfalú télikert is tartozik, utóbbi kiváló helyszíne kellemes vacsoráknak, baráti összejöveteleknek. Az állandó tradicionális budai étlap mellett séfjük mindig különleges, szezonális étlappal is szolgál. November 29-től adventi menüvel várják vendégeiket olyan kiváló fogásokkal, mint a füstölt libamáj birskrémmel és házi kaláccsal, a gesztenyés rosé kacsamell sós meggyes pitével, különleges házi flódni szilvalekvárral vagy a klasszikus ponty és harcsa halászlé. Kedvenc halászlevedet és más finomságokat akár meg is rendelheted szentestére a Jardinette séfjétől!

1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

Hemingway Restaurant

Buda déli részén, néhány percre a forgalmas Móricz Zsigmond tértől, romantikus környezetben található a Feneketlen-tó, melynek partján Buda egyik legnépszerűbb éttermére lelhetsz. A szezonális ajánlatok mellett az ünnepi időszakban különlegességek is felkerülnek az étlapra, hogy szeretteiddel a karácsonyra jellemző, ám új köntösben tálalt finomságokat tűzhessetek villátokra. A Hemingway olyan ízletes ételekkel igyekszik vendégei kedvében járni, mint például a sült pulyka, a rikottás-spenótos-sonkás rétes vagy a mézeskalácsos sajttorta. Ízlelőbimbókat felkészíteni ér, isteni ízélményre számíthatsz!

1113 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 2.

Wan Hao

Megkóstolnád az ázsiai gasztronómia autentikus fogásait úgy, ahogyan Kínában készítik őket? A budapesti kínai negyedben minden lehetőséged megvan erre. A Wan Hao étteremben belekóstolhatsz egy távoli kultúra fogásaiba, karácsony közeledtével pedig olyan kuriózumokkal turbózzák fel az étlapot, mint például a pekingi kacsa. A meghitt pillanatokért foglald le ingyenesen a csoportok számára fenntartott különtermek egyikét, vagy válaszd a tágas étterem egy-egy kedves szegletét, ahol karácsonyi dalokkal és egyedi dekorációval dobják fel a hangulatot. Ne feledkezz meg a 10%-os kedvezményről sem, ami minden Funzine olvasónak jár!

1107 Budapest, Jegenye utca 30.

Gundel Étterem

Szilveszterkor 8 fogásos ünnepi lakomát varázsol az asztalodra a Gundel Étterem konyhájának világviszonylatban is elismert csapata. Töltsd az év utolsó estéjét az elegáns art deco stílusban kialakított étteremben, ahol Horváth Gyula és a Gundel Orchestra gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról. A kreatív étlap összeállításáért Litauszki Zsolt executive séf felel, és olyan finomságokat sorakoztat fel, mint a szarvasgombás mangalica-pástétom homoktövissel, vagy a csipkebogyós pezsgősorbet. Természetesen az ételekhez illő, minőségi borokból sem lesz hiány.

1146 Budapest, Gundel Károly út 4.

Budapest Bisztro

Jól megközelíthető belvárosi helyszínen, a Parlament és a Szabadság tér között található meg a Budapest Bisztro, aminek jóvoltából ínycsiklandozó finomságokkal köszönheted 2019-et. Ami az ételeket illeti, 6 fogásos újévi menüsort prezentálnak, és a felejthetetlen gasztronómiai élményt éjféli tűzijátékkal és élőzenés műsorral emelik még magasabb szintre. Ha kedved tartja, akár át is táncolhatod náluk az éjszakát, hiszen a DJ az elmúlt évek legnépszerűbb funky, soul és disco zenéjét pörgeti majd.

1054 Budapest, Vécsey utca 3.