Senkinek se teljen magányosan a karácsonya! – Szenkúti programok

Párt kereső fiataloknak, gyermekre vágyó pároknak és magányosoknak szerveznek különböző programokat Mátraverebély-Szentkúton. A megújult nemzeti kegyhelyen január elején Böjte Csabát is vendégül látják, de az elváltak, egyedül maradtak számára is készülnek lelkigyakorlattal. A Ferences rend által működtetett kegyhelyen folyamatosak a külső és belső fejlesztések, idén pedig a szlovákiai rendtartománnyal folytatnak közös, turisztikai célú együttműködést.  

Karácsony előtt adventi felkészülésre hívják az érdeklődőket Mátraverebély-Szentkúton december 7 és 9 között. A lelkigyakorlat arra nyújt lehetőséget, hogy a karácsony előtti forgatagban egy békés, pihentető és elgondolkodtató hétvégével kezdjünk hozzá az ünnepi készülődéshez.

Szentkút egyik legnépszerűbb programja minden évben a magányosok karácsonya, ahol együtt lehetnek mindazok, akiknek nincs lehetőségük szeretteikkel tölteni az ünnepeket. Januárban Böjte Csaba atya várja a hozzá fordulókat, februárban az Egyedülálló fiatalok és a Gyermekre vágyók, márciusban pedig az Elváltak és egyedül maradtak lelkigyakorlatára jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az ország egyetlen római katolikus nemzeti kegyhelye 2015-ben esett át az első felújításon, és azóta is folyamatosak a fejlesztések. Ráadásul 2017. decemberében egyedülálló együttműködést kezdett a magyar és a szlovák ferences rendtartomány, melynek célja a kiválasztott helyszínek ferences tulajdonban lévő épített örökségi helyszíneinek védelme, felújítása és látogathatóvá tétele.

A program négy megvalósítási helyszínt érint: Magyarországon Szécsény és Szentkút, Szlovákiában pedig Pozsony és Fülek.

A program az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló A határterület ferences kulturális örökségi helyszíneinek turisztikai célú fejlesztése a két rendtartomány együttműködése által (MONUMENTIS) (SKHU/1601/1.1/060) című projekt keretében valósul meg.

 

Aktuális kiemelt téli, tavaszi programok:

December 7-9.                       Adventi lelkigyakorlat – Bán Jónás OFM

December 23-27.                   Magányosok karácsonya – Hágen Edit nővér

Január 11-13.                         Böjte Csaba atya lelkigyakorlata

Február 15-17.                       Egyedülálló fiatalok lelkigyakorlata – Elekes Szende és Asztalos Dániel

Február 22-24.                       Gyermekre vágyók lelkigyakorlata – Csépányi Gábor atya

Március 15-17.                       Elváltak, egyedül maradtak lelkigyakorlata – Madocsai Bea

 

Bővebb információkért kattins  ide.