6 film, ami miatt már nagyon várjuk 2019-et

Bár még nincs vége 2018-nak, sőt, még a karácsonyi láz sem tört a tetőfokára, mi már nagyon várjuk a következő évet. Többek között azért, mert rengeteg olyan film kerül a mozikba, melyekről a trailerük alapján igencsak nagy vétek lenne lemaradni. Íme, 6 film, aminek a 2019 elején lesz a premierje és mi már alig várjuk, hogy jegyet válthassunk rájuk!

64-es betegnapló

A Q-ügyosztály negyedik esete minden eddigi kalandjuknál izgalmasabb! A bántalmazás és az erőszak mindennaposnak számított azon a félreeső dán szigeten, amely kényszerű lakhelye volt szellemi fogyatékosnak ítélt nőknek, de prostituáltaknak is. Amikor Rita Nielsen első ízben lépett a szigetre, egy olyan dráma részese lett, amely 55 évvel később a megoldatlan ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály eddigi legbonyolultabb esetéhez vezetett. A nyomtalanul eltűnt prostituált irattári anyagát tüzetes vizsgálat alá veszik, így Carl, Rose és Assad hamarosan rájönnek, hogy a nő egykori eltűnése egy súlyosan törvénysértő ügy része, amely nyilvánvalóan azóta is folytatódik. Amikor pedig mélyebbre kezdenek ásni, egy rendkívül hidegvérű ellenfél jelenik meg a színen.

Premier: január 3.

Creed 2 

Csak a ringben vannak szabályok – az életben nincsenek. A 2010-es éveknek is megvan a saját Rocky-ja. Ő Adonis „Donnie” Johnson, azaz Creed, aki legelőször 2015-ben szállt a ringbe, méghozzá annyira sikeresen, hogy januárban érkezik a film második része. A nevelőintézetben felnőtt Creednek ezúttal is nehéz ellenfele akadt: egy olyan férfi, akinek története összefonódott az ő családja sorsával. Végre eljött Creed ideje, hogy revánsot vegyen és megvívja azt a harcot, amit az apjának kellett volna.

Premier: január 3.

Üveg 

A 2000-es A sebezhetetlen és a tavaly bemutatott Széttörve című filmben látszólag semmi közös nincs, leszámítva a producer személyét, M. Night Shyamalant. A januárban bemutatott Üvegben A sebezhetetlen különc főszereplője, David Dunn (Bruce Willis) és a Széttörve disszociatív személyiségzavarban szenvedő őrültje, Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) útjai keresztezik egymást. A két rendkívüli képességekkel bíró férfit egy Üveg nevű alak (Samuel L. Jackson) próbálja ráébreszteni, mennyi ki nem használt potenciál lappang bennük.

Premier: január 24.

Kitörölt fiú 

A Kitörölt fiú egy átlagosnak tűnő tizenéves fiúról szól, aki lassan és keservesen ébred rá, hogy melegnek született. A kamasz srác szülei rosszul fogadják a hírt, a baptista lelkész apuka úgynevezett átnevelő táborba küldi a fiát, hogy heteroszexuálissá váljon.  A könyv alapján készült filmet, mely egyébként valós alapokon nyugszik, már most Oscar-gyanúsnak tartják, ami a stáblistát látva nem is csoda. A rendezője nem más, mint Joel Edgerton, az anya szerepében Nicole Kidmannt láthatjuk, a főszerepet pedig  Lucas Hedges alakítja.

Premier: január 17.

A csodagyerek 

Mi mással is zárhatnánk a telet, mint egy jó kis horrorfilmmel? Nicholas McCarthy A csodagyerek című filmjében egy aggódó anyuka pszichológushoz viszi a gyerekét, aki az utóbbi időben furcsán kezdett el viselkedni. Miután egyre különlegesebb dolgok történnek a fiúval, egyre inkább egyértelművé válik, hogy valami nagyon nincs rendben vele. Egy gonosz entitás szállta meg.

Premier: február 21.

Green Book 

1962, Amerika egyik déli tartománya. Egy évvel járunk Martin Luther King híres „Volt egy álmom” kezdetű beszéde előtt. Don Shirley egy sikeres és tehetséges zongoraművész – és fekete. Amikor az olasz felmenőkkel büszkélkedő, egyszerű és kissé alpári Tony Lip kidobót felkérik, hogy legyen egy doktor sofőrje, elvállalja a feladatot. Legnagyobb sajnálatára azonban az orvosról kiderül, hogy valójában zongorista, ráadásul néger. Vajon hogy jön ki egymással két ennyire különböző férfi, azokban az időkben, amikor a négereknek feleannyi joguk sem volt, mint a fehéreknek?

Premier: február 21.