Várod már a karácsonyt? Íme, 7 ünnepi koncert, amiről kár lenne lemaradnod

Megállíthatatlanul közeleg a karácsony.  Ha te is azok közé tartozol, akik izgatott várják, hogy végre feldíszíthessék a karácsonyfát, az alábbi válogatásunknak biztosan örülni fogsz, ugyanis 7 olyan koncertet gyűjtöttünk össze, ahol a karácsonyé a főszerep. 

Nyári Károly Budapesti Karácsonyi Koncert – Budapest Kongresszusi Központ – december 27. 20:00

Nyári Károly hagyományos karácsonyi koncertjét immár 13. alkalommal rendezik meg, ebben az évben a Budapest Kongresszusi Központban, az ország egyik legnagyobb koncerthelyszínén. Az ünnepi koncerten a legmeghittebb karácsonyi dalok és a művész pályáját meghatározó legszebb művek, valamint saját slágerei csendülnek fel különleges feldolgozásban, az általa alapított Charles Music Kamarazenekar és a Budapesti Jazz Szimfonikus Zenekar közreműködésével, Dinyés Dániel vezényletével.

Händel: Messiás – Szent István Bazilika – december 21. 20:00

Ez az Angliában született alkotás Händel talán legismertebb műve, a Halleluja című tétel számtalan feldolgozásban hallható, az angol zenebarátok második himnuszukként tekintenek rá. A mintegy 90 perces hangverseny alatt megszólalnak a mű meghatározó zenekari nyitányai, kórus – és szóló tételei, amelyek művészi módon jelenítik meg a karácsonyi gondolatkör tartalmát és hangulatát.

Klasszikus Karácsony 2018. koncert – Budapest Kongresszusi Központ – december 21. 20:00

Egy koncert, ahol meghallgathatod a teljes ünnepi időszak közkedvelt dallamait, az adventtől az új év kezdetéig. Idén először filmzenével is kedveskednek az érdeklődőknek. A legnépszerűbb karácsonyi klasszikus zeneművek mellett idén Rőser Orsolya Hajnalka operaénekesnő, Bajári Levente balettművész és partnere, tangótáncosok és gyermekkórus is szórakoztatja a hallgatóságot.

Gájer Bálint: Swing Karácsony Vol.2 – Mom Sport – december 21. 19:30

A magyar „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja a tavalyi nagysikerű karácsonyi koncertje után idén ismét nagykoncerttel kedveskedik a rajongóinak. A híres amerikai karácsonyi dalok magyar nyelven lesznek hallhatók, 16 vonós és a zenész tíztagú zenekara által játszott dalokban fellelhetők lesznek Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra és Michael Bublé stílusjegyei is. A műsorban néhány angol nyelvű karácsonyi dal is hallható lesz, illetve a két korábban megjelent lemezéről is idéz.

Karácsony a Gengszter korzón – Ünnepi Group’n’Swing koncert – Muzikum Klub & Bisztró – december 22. 20:30

Saját szerzeményekkel és stílusbeli karácsonyi örökzöldekkel klasszikus előadóktól, fergeteges parti-hangulatban várja a kedves rajongókat a Group’N’Swing zenekar! Jegyek november 7-től kaphatók a helyszínen (hétköznapokon 15–21 óráig, szombaton 17–21 óráig, fizetés kizárólag készpénzzel) és a TIXA rendszerében.

Vastag Csaba NEON Karácsony – ELLÁTÓház – december 22. 19:00

Az idei koncert turnénak Csaba a NEON címet adta, mely szó görögül magában hordozza a megújulást. A nagysikerű Conecto és Optimum lemezek után ezen az úton is szeretné ha egyre többen tartanának vele. Az ez évi turné lezárásaként Csaba Karácsonyi meglepetéssel is készül, így igazi, különleges zenei élményre számíthatunk.

Igazából Karácsony – Szimfonikus koncert show – Papp László Sportaréna – 19:00

A legnépszerűbb nemzetközi karácsonyi dallamok csendülnek fel a klasszikus zene és a pop világából. A koncertshow-t látványos légtornász- és tánc-betétek, valamint vetítés teszi még fergetegesebbé. A különleges este során közreműködik Roby Lakatos (hegedű), a Sárik Péter Trió, a Swing à la Django, Szemere Zita, Fellegi Anna, Tóth Olivér énekesek, a Coincidance, az Adol Tánccsoport, a Magyar Légtornász Szövetség, a Jubilate Leánykar, gyermekkarok és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság. Vezényel: Hollerung Gábor.