Legyél könyvkötő a Mátyás-emlékév alkalmából az Országos Széchényi Könyvtárban!

Szeretnél az illuminátorok nyomába eredni, vagy inkább a kódexek titkait fednéd fel? Az Országos Széchényi Könyvtár nyílt napján, november 24-én mindent megtudhatsz Mátyás király világhírű könyvtáráról. Sőt, egy kis időre a budai műhely alkotója lehetsz és kódexrestaurátoraink segítségével a kézműves könyvkötést is kipróbálhatod.

Ám nem csak a felnőttekre gondoltak a szervezők, ugyanis a Ramazuri Bábszínház Itt a király hol a király? – avagy Mátyás, az álruhás igazság című mesejátékán keresztül a legkisebbek is az udvari életbe csöppenhetnek, Lóri bácsi meseműhelyében pedig a királyról szóló további izgalmas kalandokat ismerhetnek meg, miközben a Csíki Család Kézműves Műhelyével alkothatnak.

A gyerekeket célozza meg a Miniátort Budára! című rajzpályázat is,  amelyek során azt a legrátermettebb ifjú miniátort keresik, aki képes megfesteni az uralkodó legkirályibb cselekedeteit.

Az Országos Széchényi Könyvtár alapításának 216. évfordulója alkalmából tartott nyílt napon A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás kedvezményesen, az „Ezerszer, Júlia”- Arcok és kérdőjelek pedig ingyenesen látogatható.

A részletes program itt található.

Időpont: 2018. november 24. 10.00-20.00

Cím: Országos Széchényi Könyvtár – 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota „F” épület (Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

blank

blank
fotó: OSZK
blank
fotó: Török Máté

blank

blank
fotó: OSZK
blank
fotó: OSZK