Jövőre Budapesten is fellép Giorgio Moroder

Az elektronikus zene megalapítójaként emlegetett többszörös Oscar- és Grammy-díjas Moroder 15 várost érintő európai turnéra indul 2019 tavaszán, köztük érintve a magyar fővárost is.

Az A Celebration of the 80’s című turné során az olasz dalszerző, producer és DJ karrierjének fénypontjait zenekara és vokalistái kíséretében adja elő, egy látványos színpadi show keretében. A hazai közönség 2019. május 15-én, a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a produkciót, a Broadway Event és a Multimedia Organisation szervezésében.

Moroder 1963 óta, több mint 55 éve van hatással a zeneiparra. Ő volt az első, aki a tánczenét ismétlődő ütőhangszeres ritmusokra helyezte, szakított a harmónia törvényeivel, és a szintetizátort helyezte zenéje középpontjába.

Első elismeréseit a hetvenes években szerezte, egyrészt saját zenéjével és a Donna Summer részére írt dalaival – többek között az „I Feel Love”, az „On the Radio”, a „Love to Love You Baby” és a „Hot Stuff” című slágerekkel. Sikere további együttműködések sorához vezetett, olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Cher („Bad Love”), Blondie („Call Me”), David Bowie („Cat People”), Debbie Harry („Rush Rush”), Freddie Mercury („Love Kills”), Bonnie Tyler („Here She Comes”) és Pat Benatar („Here’s My Heart”). Így a popzene fejlődésében játszott hatalmas szerepét négy Grammy-díjjal is elismerték.

Amellett, hogy a ’70-es és ’80-as évek legnagyobb művészeivel dolgozott együtt, Moroder olyan filmek zenéit is szerezte, amelyek még nála is ikonikusabb szimbólumaivá váltak a ’80-as éveknek. Ilyenek például A sebhelyesarcú, az Electric Dreams, a Végtelen történet, a Top Gun és az Éjféli expressz. Az Éjféli expresszhez írt zenéje, a Top Gunból a Berlin „Take My Breath Away” című dala, valamint a Flashdance-ből a „What a Feeling” három Oscar-díjat és négy Golden Globe-ot hozott neki.

2013-tól Moroder DJ-ként dolgozott, zenét készített a Google Racer című játékához, és közreműködött a Daft Punk Random Access Memories slágeralbumán, a „Giorgio by Moroder” című számban. Ez az együttműködés 2014-ben meghozta neki „Az év albuma” Grammy-díjat is. Moroder 2015-ben adta ki legutóbbi stúdióalbumát a Déjà Vu-t, amelyen többek között Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears és Kelis is közreműködött.

A Celebration of the 80’s turné koncertje egy klasszikus és mai dance slágerekkel teli este lesz. A ’70-es és ’80-as évek nagy slágerei és hangulata élőben elevenedik meg 2019. május 15-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Jegyeket itt tudsz vásárolni.