A kedvenc hétvégi programunk: Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben

Hat éve már annak, hogy az első Kürtőskalács Fesztiválra ellátogattunk, aminek népszerűsége azóta is folyamatosan nő. A kedvenc nemzeti édességünk idén újra a figyelem középpontjába kerül, megédesítve a fővárosiak soron következő őszi hétvégéjét (október 12-14.).

Sokféleképpen lehet szervírozni és megkóstolni a kürtőskalácsot, a fesztivál pedig remek alkalom arra, hogy megbizonyosodjunk a magyar édesség sokoldalú mivoltáról. A hagyományos kürtőskalácson mellett, a szervezők különös hangsúlyt fektetnek a családi programokra. Idén nem csak széles ízválasztékból válogathatunk, de a speciális táplálkozási igényű vendégek is biztosan találnak majd valami fogukra valót.

Kortól és nemtől függetlenül minden látogató talál majd számára érdekes programot. Lesznek DIY foglalkozások, minividámpark, jótékonysági kürtőskalácssütés, kézműves vásár, faszénen sült ételek az udvarban és megannyi zenei koncert.

A tavaly nagy sikert arató Relax Sziget idén új köntösben tér vissza, hiszen megduplázzák a „Rendelj és pihenj” stand kapacitását. Ha tavaly nem volt alkalmad kipróbálni, elmondjuk, miről is van szó. A sziget célja, hogy élvezetessé tegye a sorban állással töltött perceket: rendelés után megpihenhetsz a babzsákokon, dartsozhatsz, sakkozhatsz, játszhattok társasjátékokkal vagy csocsózhattok. Ha kész a rendelésed, SMS-ben értesítenek. Elég király, nem?

A szintén népszerű Gyerekliget szervezői ingyenes programokkal készülnek az idei fesztiválra. Ilyen például a MagicBox játéksarok, a zsonglőr- és készségfejlesztő játékok, vagy az óriás malomjáték.

Jó hangulatú hétvége elé nézünk, ne üljetek otthon ezen a napsütéses októberi hétvégén!

Helyszín: Gesztenyés-kert