Októberben is Budapest Music Center!

A hűvösebb őszi estéket is feldobhatod a Budapest Music Centerben, ahol finom vacsora mellett élvezheted a remek koncerteket. Ebben a hónapban is figyelmedbe ajánlunk 4 kihagyhatatlan programot!

Október 12. – Flanders on the Move

A flamand zongorista, Peter Vandenberghe és Bart Maris trombitás az elmúlt 25 évben több különböző nagyobb formációban szerepelt már együtt, játszottak például az X-Legged Sally vagy a Flat Earth Society nevű zenekarokban is. Utóbbi a CAFe Budapest keretében a BMC Koncerttermében néhány nappal később, október 16-án ad koncertet. Rendkívül koncentrált előadásra számíthatunk a nemrég megalakult duótól: a nagy dinamikus kontrasztok, a zenei anyag folyton változó sűrűsége, színei és textúrája éppolyan súllyal esnek latba, mint a tonalitás vagy a ritmus, így válik koncertjeik kiemelkedő elemévé a meglepetés ereje.

Október 17. – Goethejazz, Tingvall Trio

Több, mint 30 országban koncertezett már a népszerű német trió, amely számtalan díjat és elismerést – ECHO JAZZ Év zenekara és Év koncertzenekara, jazz-listák első, pop listák rangos helyezései, aranyérem valamennyi stúdióalbumukra – zsebelt be az utóbbi években. Hihetetlen sikereik egyenes utat nyitottak számukra ahhoz, hogy egyre nagyobb tömegekhez jusson el a zenéjük. A közelmúltban a nyitás előtt álló hamburgi Elbphilharmonie koncerttermében léphettek fel az akusztika tesztelése céljából, és teltház előtt adhattak két „próbakoncertet”.

Október 24-25. – Román Jazz Napok

Két remek formációval találkozhatunk a Román Jazz Napok keretében: október 24-én Lucian Nagy & a Balkumba Tribe koncertezik az Opus Jazz Club színpadán, míg 25-én az Alex Simu Quintet műsorát hallhatja élőben a közönség. A román, szerb, francia, olasz, szlovák, német és magyar zenészeket tömörítő zenekarok garantáltan emlékezetessé teszik az októberi hétköznapokat. A balkán varázslatos éjszakai életét megidéző előadásukkal várnak minden érdeklődőt.

Október 31. – J(A)ZZ! – Simsa Fünf

Az osztrák dobos és zeneszerző, Sebastian Simsa alapította kvintett zenei gyökerei a jazztől és egyéb rögtönzött zenéktől a klasszikus kamara- és filmzenéken át egészen a népzenéig terjednek. Az Opus Jazz Club október végi koncertjén a Cracked Anegg Records kiadásában szeptemberben megjelent második albumuk anyagát mutatják be.