9 kihagyhatatlan budapesti program az idei Ars Sacra Fesztiválon

Idén szeptember 15. és 23. között kerül megrendezésre a színes programsorozattal kecsegtető 12. Ars Sacra Fesztivál. Megszámlálhatatlan izgalmas program közül igyekeztünk kiválogatni a kilenc legérdekesebbet, amelyet mi semmiképpen nem fogunk kihagyni!

Tárlatvezetés a Mátyás-templomban – szeptember 15-23.

Fedezd fel Budapest egyik legnépszerűbb turistalátványosságát szeptember 15. és 23. között! Ingyenes tárlatvezetés a Budavári Nagyboldogasszony-templomban több időpontban.

Kurátori tárlatvezetés: Iskola a korszakhatáron – Evangélikus Országos Múzeum – szeptember 19. 16:30

A fasori gimnázium élete az első világháborúban elevenedik meg a kiállításon, amelynek gerincét a diákok és tanárok tábori lapjai adják. Buzdító idézet egy mai tanár leveléből: „Tegnap késő este megnéztem a kiállítást, és azt kell hogy mondjam, nagyon megrázó! Feltéve persze, ha végigolvassa az ember a képeslap- és levélrészleteket, amelyeket a tanárok és diákok írtak az iskolájuknak és igazgatójuknak a frontról… Teljesen átéltem velük, hogy ezek a nevek tényleg diákok és tanárok, akik ahelyett, hogy az iskolában ülnének, valahol egy lövészárokban gubbasztanak, egyre elkeseredettebben. Akár mi is lehetnénk, és ez volt a megrázó.”

Szeretetnyelv – Irodalmi est a szerelemről – ORFI Közösségi Központ – szeptember 20. 20:00

Ez a pódiumműsor a férfi és a nő párbeszédére épül. Félreértett szavakról, egymás mellett való elbeszélésről szól. Az előadást a magyar és világirodalom klasszikusaiból, és kortárs alkotók verseiből Miklya Luzsányi Mónika írta és szerkesztette. Szereplők: Kéri Kitty és Oberfrank Pál színművészek.

blank

Történelmi séta este – Budai Vár – szeptember 20-23. 18:30

Kellemes esti séta a várban, a vár történelmileg fontos helyszínei körül, egy-egy esemény felelevenítésével, a hozzá köthető izgalmas történetekkel.  Találkozó a Mátyás-templom főbejárata előtt. Időtartama kb. 1 óra.

blank

Fordítsuk Szent Márton üzenetét kortársra! – Belvárosi Plébániatemplom – szeptember 20. 12:00 és szeptember 21. 18:00

Egy négy órás interaktív foglalkozás keretében a Szent Márton életét kísérő csodákat és legendákat kortársra fordíthatjuk, majd ezeket az üzeneteket grafikus segítségével pólókra, táskákra nyomtathatjuk, vagy képeslapon jeleníthetjük meg. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz és visszaigazoláshoz kötött. Jelentkezni az info@mindspace.hu és a turizmus.belvarosiplebania@gmail.com címeken lehet.

blank

Csáki András gitárművész és az Anima Musicae koncertje – MOM Kulturális Központ – szeptember 22. 19:00

A Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar idén a versenygyőztes Csáki András gitárművésszel lép fel a MOM színpadán. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, amit a MOM Kulturális Központ jegypénztárában, valamint online lehet megtenni.

blank

Felbukfencezni az égbe – Óbudai Társaskör – szeptember 22. 19:00

Két világ úszik át egymásba ezen az estén. Juhász Gábor kozmikus gitárjátéka és Lackfi János metró-aluljárótól csillagokig kalimpáló, nagyobb ívű költeményei földhöz ragadt valóságba kalauzolnak, ahol a gravitációt időnként mégis felfüggeszti valaki.

blank

Romano Drom Együttes (akusztikus koncert) – Józsefvárosi Szent József Templom – szeptember 22. 19:00

A Romano Drom a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője. A zenekar kifejezett célja, hogy különleges zenéjét eljuttassa és megszerettesse azokkal is, akik talán nem is ismerik az oláh cigány zenét, táncokat, kultúrát.

blank

Ádám és Éva – Háló Közösség és Kulturális Központ – szeptember 23. 18:00

Az Ádám és Éva egy férfi-női kapcsolatokról szóló egyszemélyes vígjáték/stand-up comedy. Mi történik, ha összeeresztjük a nőt és a férfit? Végigkövetjük Ádám és Éva mindennapjait, és a közeljövőbe is fogunk időutazni. Terítékre kerül a kommunikáció, agyműködés, nemi szerepek. Az előadás ötvözi a pszichológia eredményeit számos közéleti és kultúrtörténeti utalással. Előadja: Benedek Zalán.

blank

A részletes programkínálatért és bővebb információért kattints IDE.