Szeptemberi piackörkép

Lemezvásár, termelői-, vintage- és bolhapiacok Budapesten egész szeptemberben. Gyertek, őszi hétvégék, alig várunk!

Vasárnapi termelői piac – PANCS – gasztroplacc – szeptember 9.

Romkocsmából közösségi piac minden vasárnap reggel 9 és délután 2 között az Élesztőházban. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang, lesznek szezonális zöldségek és gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, és persze borok. A közösségi piactér fő attrakciója a közösségi főzés, ezen a héten a Food Not Bombs Budapest és a Budapest Bike Maffia vezényletével.

kiskertpiac – indián nyár – Anker’t – szeptember 9.

Őszi virágok és növények, gasztronómia egyenesen a kertből (úgy, mint lekvár, mártogatós, méz, sajtok, és egyéb ínyencségek), természetközeli dizájntermékek, természetes kozmetikumok és rusztikus péksütemények – szeptember 9-én is vár a kiskertpiac az Anker’tben! Tökéletes vasárnapi program.

Czakó Piacz – Czakó Kert – szeptember 15.

Termelői piac a Tabánban, a Czakó Kertben, minden szombaton reggel 8-tól délután 2-ig. Az ország legjobb termelői viszik el portékáikat hétről hétre a kertbe: a jobbnál jobb zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsfélék mellett lesznek virágok, vadon termő gombák (ha teremnek) és más különlegességek is a kínálatban. A piac ideje alatt a termelői finomságokból készült reggelivel és ebéddel vár a Czakó Kert chefje.

blank

Népszigeti bolhapiac – ATNO Forge – szeptember 15.

A méltatlanul elfeledett Népszigeten újabb hagyományt szeretne meghonosítani az ATNO Forge. A motoros műhely területén kerül megrendezésre az első műszaki zsibvásár. Van egy centrumos szatyornyi beazonosíthatatlan alkatrészed? Az asszony már nem tűri tovább a Videoton hifitornyodat a kredencen? A harmadik Babetta igazából már nem kell? Ott a helyed!

blank

Szeptemberi Lemezpiac (Budapesti Lemezbörze) – Dürer Kert – szeptember 16.

Több mint 70 eladó kínálja eladásra pólóit, posztereit, CD-it, DVD-it, újságait, emléktárgyait és kitűzőit szeptember 16-án a Dürer Kertben az ország legnagyobb lemezbörzéjén. Zenerajongóknak kötelező!

blank

Szimplant – 2. belvárosi dzsungelmóka – Szimpla Kert – szeptember 22.

Kalandos kvízjáték, közös átültetés, növény-örökbefogadás, plantfiekiállítás, beszélgetések, előadások, performansz és jó zenék: egy igazi feltöltő délután az urbánus kertészkedés és felelős gondolkodás jegyében a Szimplában.

blank

Csak a Mentes Őszi Vásár – Duna Palota – szeptember 22-23.

Szeptember 22-23-án garantáltan megtalálsz mindent a Zrínyi utcai Duna Palotában, amire ételallergiásként, vegánként, vagy egészségtudatos vásárlóként szükséged lehet. Több mint 40 kiállító tartósítószer- és állatkísérletmentes termékeit kóstolhatod végig és szerezheted be, köztük kozmetikumok, teák, sütemények, mosószerek, de kérhetsz tanácsot Steiner Kristóftól, Posta Renitől és Kovács Árontól is! A belépés és a workshopokon való részvétel ingyenes.

blank

Vintage Piac – Makadám Mérnk Klub – szeptember 23.

Kizárólag új, ám vintage hangulatú csecsebecsékre lelhetsz szeptember 23-án a Lövőház utcában. A szebbnél szebb kisbútorok, DIY kellékek, bájos lakberendezési kiegészítők és hazai designtermékek vásárán nemcsak a vintage, shabby chic, indusztriális, és skandináv stílus kedvelői indulhatnak kincskeresésre, hanem bárki, aki feldobná, egyedivé szeretné tenni otthonát. A kiállítók listáját itt találod!

blank