A 10 kedvenc nyáron nyílt gasztrohelyünk

Sajnos ez a nyár is véget ért, de ha jobban belegondolunk, nincs sok okunk a panaszra. Az utóbbi három hónapban is rengeteget fesztiválra mehettünk, szabadtéri színházi előadásokat láthattunk, na és persze jókat ehettünk és ihattunk az újonnan nyílt gasztrohelyeken. Ezekből gyűjtöttünk össze tízet, melyek nagyon közel nőttek a szívünkhöz.

Leo Budapest

A Clark Ádám téren évtizedek óta üresen álló telek végre méltó lakóra akadt: tavasszal megnyitott a Hotel Clark. A hotel viszont hetekkel ezelőtt lett csak igazán készen, amikor a Leo Budapest első vendégeit köszönthette. A főváros legújabb rooftop bárja utánozhatatlan kilátással a budapesti nevezetességekre (köztük a Budavári Palotára és a Lánchídra) várja vendégeit. A Leo Budapest azonban több holmi kilátópontnál: izgalmas étlapján kobe burgerek, osztriga, saláták, pizzák és szemet gyönyörködtető koktélkreációk is helyet kaptak.

Ngon Street Food

A Ngon szó vietnámiul azt jelenti: finom, ízletes. A budapesti kínai-negyedben nyílt étterem egyszerű, de nagyszerű thai és vietnámi ételeket kínál laza, hangulatos környezetben, az 1-es villamos vonalánál. Az ínycsiklandozó pad thai különleges fűszerei egzotikus utazásra hívnak, így gondolatban Saigon nyüzsgő utcáin érezheted magad akár egy tál forró pho szürcsölése mellett. Friss thai alapanyagok, menő dizájn és előzékeny alkalmazottak: ez az a nyerő kombináció, ami várhatóan sikerre viszi az Ngon Street Food csapatát.

Tölcsibe

A budapesti street food-forradalom szerencsére továbbra is virágzik: a mezőny legújabb játékosa, a Tölcsibe a csirkés wrapeket gondolta újra. Az ínycsiklandó csirkemellfilét sós tölcsérbe tekerik, nyakon öntik egy választott szósszal (BBQ, salsa-koriander vagy cheddar), és ropogós sült krumplit, tortilla chipset, friss zöldségeket adnak hozzá. Szigorúan a tesztelés kedvéért, betoltunk egy jalapeno paprikás-cheddar sajtos tölcsért, coleslaw salátával, és nem csalódtunk! A Wesselényi utcai vendéglátóhely minden nap 12 és éjjel 2 között várja az éhes városlakókat.

blank

Double Shot 2

Újabb partizán kávézó került fel a budapesti gasztrotérképre a Double Shot második üzletének megnyitásával, ami a Pozonyi út után így már a Veres Pálné utcában (a Kálvin tér közelében) is várja a különlegességre szomjazókat. Specialitásaik között olyan egzotikumok közül lehet választani, mint a matcha latte vagy az algás-kókusztejes-gyömbérporos blue smurf. Látogass el az új kávézóba, és győződj meg róla személyesen, mi születik a minőség és a különleges ízek találkozásából.

blank

BÉLA

A BÉLA (bár, étterem, lakás, arborétum) egy hiánypótló, varázslatos kávéház, étterem és bár, ami nemrég nyitott meg az egyre nyüzsgőbb Bartók Béla úton. A tulajdonosoknak sikerült egy otthonos, sokszínű helyet kialakítaniuk, amit őrült dekorációval dobtak fel. A kínálatban tiszteletre méltó rum- és gin választék áll a vendégek rendelkezésére, de az ételekre sem lehet panasz. A finomságokat nem mellesleg zöldellő növények dzsungelében fogyaszthatja el a betérő vendég. A Citadellától nem messze és a Nagy Vásárcsarnoktól kőhajításnyira található Béla csupán néhány hete üzemel, ám kivételes hangulatával máris beszerzett pár törzsvendéget. A csapat még kezdő, de lelkes, így biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan a kiszolgálást is tökélyre fejlesztik.

blank

MAG Kert

A MAG kert egész nap (reggel 11-től este 11-ig) finom ételekkel és frissítő italokkal vár Kelenföldön. A hangulatos vendéglátóegység – egy jókora kerttel kiegészülve, benne sörpadokkal, függőágyakkal, napernyőkkel és virágokkal, – a BBQ kedvelőinek mekkája, ugyanis oldalastól kezdve a csípős csirkeszárnyakon keresztül a sertéskarajig, mindig készül valami különleges a kert szmokerében. De ha csak egy sörrel vagy limonádéval a kezedben lazulgatnál a barátaiddal, annak sincs semmi akadálya!

blank
Tereza

A közelmúltban megnyílt Tereza azzal emelkedik ki a mexikói éttermek közül, hogy a szabad ég alatt hozták „tető alá”. A kerthelyiségben helyet kapó étterem színes, vidám és világos, amit nem csak annak köszönhet, hogy napközben természetes fényárban úszhat, hanem az esti hangulatvilágításnak is. A Nagymező utca legújabb üde színfoltjaként fantasztikus ízekkel, könnyű harapnivalókkal és lehengerlő margarita-kreációkkal nyűgözi le vendégeit, továbbá ez az a hely, ahol minden délben betérhetsz egy finom ebédre. A hangulat felhőtlen, az ételek kifogástalanok, a chilis kukorica krémleves (mangóval és tajínnal készül) egyszerűen isteni! Ne hagyd ki tematikus estjeiket, kövesd a Tereza közösségi oldalát, hogy élőzenés rendezvényeikről se maradj le!

blank

Valyo Kikötő

Egy elhanyagolt terület pár perc sétára a Müpától és a Rákóczi híd pesti hídfőjétől ad otthont a Város és Folyó Egyesület legújabb közösségi projektjének, a Valyo Kikötőnek. A folyóparti kezdeményezés célja, hogy élettel töltse meg az ipari placcot egy olyan szabadtéri rendezvényközpont segítségével, ami workshopokat, koncerteket, művészeti fesztiválokat, bulikat, sporteseményeket és filmvetítéseket bonyolít le. Ha szívesen élveznéd egy új Duna-parti hely fesztelen hangulatát, irány a Valyo Kikötő!

blank
Vin.Vin City

Habár az UNESCO világörökség részét képező Andrássy úton található, a Kodály körönd valahogy mégis kimaradt a budapesti gasztroforradalomból – egészen idáig. A Vin.Vin City, Nguyen Tien Sy vietnámi étteremláncának második vendéglátóegysége, baráti árakkal, fiatalos enteriőrrel és Délkelet-Ázsia kedvelt ételeivel (mint például pho levesek, tavaszi tekercsek, ropogós kacsa és bundás banán) várja vendégeit. Sőt mi több, az étterem két ebédmenüt is kínál a hét minden napján: ez az igazi win-win helyzet!

blank

Stand

Széll Tamás és Szulló Szabina hosszú (és ízletes) éveket tudhatnak maguk mögött. Egy olyan régi ismeretség az övék, amely mindig is ide vezetett: a duó új, Stand névre keresztelt éttermének megnyitásához. Küldetésük, hogy bemutassák a magyar gasztronómia sokoldalúságát, kreatív ételeket készítsenek a legkiválóbb magyar hozzávalókból, és remek borokkal társítsák azokat. A belvárosi étterem az Opera közelségében található, és a mögötte álló szakértelemhez képest, igencsak kicsi, ajánlott tehát az asztalfoglalás.

blank