Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová el kell látogatnod augusztusban

A nyár utolsó hónapjára is maradt nyolc izgalmas vendéglátóhely, ahová megéri ellátogatni egy nyárbúcsúztató vacsorára, italra. Sőt, e havi válogatásunkba becsúszott egy Budapest-tematikájú rendhagyó ajándékbolt is.

Leo Budapest

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

A Clark Ádám téren évtizedek óta üresen álló telek végre méltó lakóra akadt: tavasszal megnyitott a Hotel Clark. A hotel viszont hetekkel ezelőtt lett csak igazán készen, amikor a Leo Budapest első vendégeit köszönthette. A főváros legújabb rooftop bárja utánozhatatlan kilátással a budapesti nevezetességekre (köztük a Budavári Palotára és a Lánchídra) várja vendégeit. A Leo Budapest azonban több holmi kilátópontnál: izgalmas étlapján kobe burgerek, osztriga, saláták, pizzák és szemet gyönyörködtető koktélkreációk is helyet kaptak.

Tölcsibe

1077 Budapest, Wesselényi utca 25.

A budapesti street food-forradalom szerencsére továbbra is virágzik: a mezőny legújabb játékosa, a Tölcsibe a csirkés wrapeket gondolta újra. Az ínycsiklandó csirkemellfilét sós tölcsérbe tekerik, nyakon öntik egy választott szósszal (BBQ, salsa-koriander vagy cheddar), és ropogós sült krumplit, tortilla chipset, friss zöldségeket adnak hozzá. Szigorúan a tesztelés kedvéért, betoltunk egy jalapeno paprikás-cheddar sajtos tölcsért, coleslaw salátával, és nem csalódtunk! A Wesselényi utcai vendéglátóhely minden nap 12 és éjjel 2 között várja az éhes városlakókat.

La Fabbrica

1051 Budapest, Sas utca 8.

Az olasz konyha remekeiből sosem elég! A Szent István Bazilikától pár méterre fekvő La Fabbrica Dél-Olaszország autentikus ízeit hozta el Budapestre. Mario Palermo séf olyan ínycsiklandó ételekkel kényezteti a fővárosiakat, mint a grillezett tőkehal fűszeres zsemlemorzsában, mediterrán módra vagy a rukkolával töltött grillezett tintahal gazpacho mártással. A grillételek mellett, az étterem pizzák és tészták széles kínálatával vár, de a magyar konyha néhány fogása is helyet kapott az étlapon.

blank

Biang Bisztró

1067 Budapest, Teréz körút 20.

A gyorsétteremekben nem szűkölködő Oktogon és környéke új létesítménnyel bővült: a Biang Bisztró mellett nehéz úgy elmenni, hogy ne vonzaná oda tekintetünket az ablakban ékeskedő tésztanyújtó és -vágógép. A bisztró hamar elnyeri az újonnan érkezők tetszését a frissen készített ázsiai fogásaival, melyek egy ikonikus kínai séf, Wang mester receptjei szerint készülnek, aki Pekingből Budapestre érkezett, hogy megalapítsa a város egyik legjobb ázsiai éttermét. Az étlapon saláták, kiadós levesek, húsgombócok és kínai tészták sorakoznak.

blank

Kalicka

1077 Budapest, Rottenbiller utca 32.

A Rottenbiller utcai Kalicka már jó ideje a helyi egyetemisták kedvelt találkozási pontja, köszönhetően barátságos árainak, finom szendvicseinek, és a Klostermann jó cseh söreinek. Egy rövid kihagyás után, a népszerű vendéglátóhely visszatért, így újra élvezhetjük a már jól ismert finomságokat. A Kalicka tartalmas reggeli ételekkel, kiadós ebédajánlatokkal (például kapros-túrós metélt szalonnával és tejföllel, vagy bőrrel sült csülök hagymás burgonyával), isteni desszertekkel és egy napos, csendes terasszal várja vendégeit.

blank

Stand

1061 Budapest, Székely Mihály utca 2.

Széll Tamás és Szulló Szabina hosszú (és ízletes) éveket tudhatnak maguk mögött. Egy olyan régi ismeretség az övék, amely mindig is ide vezetett: a duó új, Stand névre keresztelt éttermének megnyitásához. Küldetésük, hogy bemutassák a magyar gasztronómia sokoldalúságát, kreatív ételeket készítsenek a legkiválóbb magyar hozzávalókból, és remek borokkal társítsák azokat. A belvárosi étterem az Opera közelségében található, és a mögötte álló szakértelemhez képest, igencsak kicsi, ajánlott tehát az asztalfoglalás.

blank

Urban Sidewalker

1052 Budapest, Károly körút 10.

Habár magát a céget majdnem négy évvel ezelőtt alapították, az Urban Sidewalker első boltja csak nemrégiben öltött testet. Az Egri Balázs és Révay Máté-vezette Urban Sidewalker elsősorban gyönyörű, kézzel rajzolt Budapest-térképeiről híres, amelyek később kiegészültek miniatűr városképekkel, hűtőmágnesekkel, képeslapokkal és noteszekkel is. Immáron beszerezheted ezeket az egyedi dísztárgyakat, ajándékokat (rajtuk olyan híres látványosságokkal, mint a parlament, a zsinagóga vagy Szentendre) az Urban Sidewalker belvárosi üzletében, az Astoriától nem messze.

blank

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro

1062 Budapest, Andrássy út 66.

A Kodály körönd és Oktogon között, az Andrássy úton található Flow egy minőség-orientált újhullámos kávézó, ahol elindíthatod a napodat akár egy vegán palacsintával humusszal és zöldségekkel, és egy gyümölcsös ízvilágú, ébresztő koffeinshottal. Míg az ebédmenü délelőtt 11 és délután 2 között kapható hétköznaponként, addig a vegán fogások (mint például a póréhagymás sült burgonyaleves, zellerolajjal és lila burgonya chipsszel, vagy a római köményes vöröslencse fasírt, kapros uborkasalátával és sült édesburgonyával) még zárás előtt félórával is rendelhetők. Akár enni, akár inni jössz ide, egy dolgot ne feledj: sodródj az árral!

blank