Augusztusban is kihagyhatatlan programokat tartogat az Opus Jazz Club

A könnyűzenei fesztiválokon túl is van élet, ezt bizonyítja például az Opus Jazz Club bőséges augusztusi programkínálata, amelyből 4 remek előadást szemeltünk ki. Lássuk!

Sunna Gunnlaugs & Kézdy Luca – augusztus 2. 20.00 óra

Egyenesen Izlandról érkezik az OJC színpadára Sunna Gunnlaugs, a jazz zongorista, aki Kézdy Luca jazzhegedűssel közös izlandi turnéja után most a magyar közönség előtt is bemutatkozik. A két, eltérő játékmódú zenész több koncertből álló turnéjának első állomásaként az Opusban lép fel, és sztenderdek mellett saját kompozíciókat adnak majd elő.

Jegyár: 1500 HUF

Aki Takase Japanic – augusztus 9. 20.00 óra

Idén ünnepli 70. születésnapját a neves zongorista, Aki Takase, a kortárs jazz formálóinak egyik legjelentősebb személyisége. A Japánból származó, 1987 óta Berlinben élő és alkotó zongorista összefogott négy világszerte elismert fiatal muzsikussal, hogy 2018-ban karriere során először, általa írt darabokkal örvendeztesse meg a nagyérdeműt.

Közreműködik: Aki Takase – zongora, Daniel Erdmann – szaxofon, DJ Illvibe – lemezjátszók, electronika, Johannes Fink – nagybőgő, Dag Magnus Narvesen – dob

Jegyár: 1800 HUF

 

Dresch Quartet, Chris Potter – augusztus 15, 16.  20.00 óra

A nagy sikerű Dresch Quartet tagjai külön-külön és együtt is rendszeresen fellépnek az Opus Jazz Clubban, ezalkalommal a világ egyik legjelentősebb tenorszaxofonosával, Chris Potterrel érkeznek. Izgalmas koncertnek nézünk elébe, amelyen rendkívüli tehetségek zenélnek együtt, köztük hazánk egyik legeredetibb szaxofonosa és az elismert amerikai zenész, aki egyébként nem először jár hazánkban, sőt, a Dresch Quartettel 2011 óta kiváló szakmai kapcsolatot ápol.

Közreműködik: Dresch Mihály – szaxofon, Lukács Miklós – cimbalom, Gyányi Marcell – nagybőgő, Baló István – dob, Vendég: Chris Potter – szaxofon

Jegyár: 2900 HUF

blank

Pekka Pylkkänen Quartet – augusztus 25. 20.00 óra

Magyar zenészkiválóságok mellett lép színpadra a finn szaxofonos-zeneszerző, Pekka Plykkänen, aki elmondhatja magáról, hogy Vince Mendoza, Maria Schneider, Dave Liebman és Odean Pope oldalán is megcsillogtatta már virtuóz szaxofonjátékát. A jelenleg 4. albumán dolgozó zenész régi zenésztársaival áll össze a Budapesti koncertre, ami biztosan maradandó élmény lesz a fellépőknek és a hallgatóknak egyaránt.

Közreműködik: Pekka Pylkkanen – szaxofon, Romhányi Áron – zongora, Fonay Tibor – nagybőgő, Szendőfi Péter – dob

Jegyár: 1500 HUF

blank