Ezt készítsd el: 5 könnyed saláta nyárra

Kis kreativitással olyan salátát varázsolhatsz a tányérodra ami egészséges, laktató, és nem kell vele órákig bíbelődnöd a konyhában. 5 tippünk is van, ha gyors és ízletes finomságokkal nyűgöznéd le ízlelőbimbóidat!

Avokádó saláta

Az avokádó afféle csodanövény, ami az egészségre és a szépségre is pozitív hatással van. Miért ne készítenénk belőle salátát? Mielőtt hozzáfognál, ezekre az alapanyagokra lesz szükséged: két érett avokádó, 10 dkg krémsajt, 4 dkg szeletelt olajbogyó, kevés apróra vágott chili, 5 dkg zöldpaprika, 2 ek snidling, frissen facsart citromlé (2-3 citromból), bors, só és gyömbér ízlés szerint, utóbbi akár őrölt formában is megfelelő. Az avokádót felezd el, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a belsejét úgy, hogy a héja egyben maradjon. A zöldpaprikát és az olajbogyót darabold fel, add hozzá a chilit és keverd össze a krémsajttal, majd végül az avokádó húsával. Fűszerezd ízlés szerint, és a citromlét se felejtsd ki! A kapott ínycsiklandó krémet az avokádó héjában tálalhatod.

Cobb saláta

Bob Cobb, az amerikai Brown Derby étteremlánc tulajdonosa ötlötte ki a ma világszerte népszerű salátát, aminek legelső változata több, mint 80 éve készült a hűtőben talált, véletlenszerűen összeválogatott alapanyagokból. Négy adaghoz 1 db. fejes saláta vagy jégsaláta, 4 db közepes méretű paradicsom, 4 szelet ropogósra sült bacon, 80 dkg sült csirkemell filé, 4 db főtt tojás, 10 dkg kéksajt, 2 db közepes avokádó és 1 csokor apróra vágott snidling szükséges, viszont különféle variációkkal is kísérletezhetsz. A hab a tortán jelen esetben az ínycsiklandozó öntet, amit víz, vörösborecet, cukor, narancslé, só, bors, worcester-szósz, mustár, fokhagyma és olívaolaj keverékéből dobhatsz össze, ízlésednek megfelelően.

Spenótos csirkesaláta

A spenótot nem hiába nevezik a zöldségek királyának, minden más zöldségnél több vitamint és ásványi anyagot rejt. Ha szereted, akkor a belőle készült könnyű saláta is ízleni fog, mivel bátran variálhatod az ízlésednek megfelelően. Mi 50 dkg felcsíkozott, pirított csirkemellet, 30 dkg spenótot, 1 fej apróra vágott lilahagymát és 2 gerezd fokhagymát kevertünk össze, meghintettük sóval és borssal, végül kevés olívaolajjal locsoltuk meg. Légy kreatív és turbózd fel, gránátalmával például biztosan nem lőhetsz mellé.

blank

Waldorf-saláta

A klasszikus saláták sorát gazdagítja az eredetileg New Yorkból származó étel, aminek receptje az 1900-as évek elején született meg. Csupán két teáskanál majonéz, ugyanennyi görög vagy natúr joghurt (esetleg kefír), 1 teáskanál citromlé, szőlő, szeletelt alma, 1 db felvágott zeller, kevés petrezselyem, só, pirított dió és egy csipet bors kell a csodához. Az elkészítés pedig egyszerűbb nem is lehetne: egy nagyobb tálban mindent keverj össze, majd tálald salátaleveleken. Voila!

blank

Garnélarák saláta

A nagyobb szupermarketek fagyasztóiban már egészen jó minőségű garnélarák is fellelhető, ami remek hír a tengeri herkentyűk rajongóinak. Használd salátához! Főzz elő 20 dkg garnélarákot, majd kb. 20 dkg salátakeverékből, 10 teáskanál majonézből, 2 evőkanál olívaolajból, fél citromból nyert citromléből készíts hozzá alapot, és ízesítsd 1 teáskanálnyi fokhagymapor, kevés fehérborecet, bors és só hozzáadásával.

blank