Csalódás vagy pozitív meglepetés? Ilyen lett az Ocean’s 8!

Az igazat megvallva fenntartásokkal vártuk az Ocean’s 8 bemutatóját, ami a 2016-os Szellemirtók-remake után szintén csupa női főszereplővel indult a mozipénztárak meghódítására. Megnéztük, és kellemesen csalódtunk!

A sztori

A hírhedt bűnöző, Danny Ocean húga, Debbie Ocean (Sandra Bullock) börtönbüntetése utolsó napját tölti, és azzal a hamis ígérettel távozik, hogy szabadlábra helyezése után visszafogott, bűntényektől mentes életet fog élni. (Széljegyzet: a körülmények fényében mind szeretnénk úgy kinézni, mint ahogyan a sittet éppen elhagyó Debbie, akinek vonzó megjelenését talán csak körmönfontsága szárnyalja túl.) A jó életre térés természetesen legmerészebb álmaiban sem szerepel, és szabadulása után rögtön akcióba lép: az év átverésére készül a híres MET-gálán, és a terv végrehajtására nem több, mint 3 hét áll Debbie és ütőképes csapata (Lou, Rose, Daphne, Kluger, Nine Ball, Tammy, Amita és Constance, azaz Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Rihanna, Mindy Kaling, Sarah Paulson és Awkwafina) rendelkezésére.

A Sandra Bullock által megformált Debbie „hasznosan” töltötte mindennapjait a börtönben; bőven akadt ideje arra, hogy a nagy rablás minden részletét alaposan megtervezze. Talán ennek köszönhető, hogy szinte teljesen gördülékenyen alakulnak az események; egy-két meglepetésen kívül nagy izgalmakat nem kell átélnie a film közönségének. Persze ehhez nyilván hozzájárulnak a csapat jól megválasztott tagjai –  köztük az újra színészi babérokra törő Rihanna, és a szokásoshoz képest egyedi, tökös szerepben feltűnő Cate Blanchett karaktere-, akik profin intézik a rájuk bízott feladatokat, legyen szó ékszerek szétkapásáról, hackerkedésről, vagy éppen a Vogue magazinhoz való beépülésről.

blank

Felüdülés a főbb szerepek egyikében látni a Tim Burton filmek sztárját, Helena Bonham Cartert, aki jelen esetben hús-vér embert, Anna Wintour bukott divattervező barátnőjét játssza. Bár férfi főszereplő híján remekül megállja a helyét a film, természetesen az erősebbik nem is képviselteti magát. A biztosítási nyomozó bőrébe az angol komikus/műsorvezető James Corden bújik, míg az utált galéria tulajdonost Richard Armitage személyesíti meg.

blank

Előre szólunk: ez a film nem az akciódús jelenetekről szól, hanem a remek humorral kezelt helyzetekről, a csapat tökéletes egységéről, és a mesteri tervről, aminek majdnem minden részletébe betekintést nyerhet a néző, miközben olykor az az érzése támad, hogy Danny Ocean bármelyik pillanatban újraéledhet poraiból, és egyszer csak feltűnik a semmiből. Szerencsére nem egy olyan kultusz moziról van szó, mint amilyen a Ghostbusters (ami egyébként az USA mozipénztárainál nem hozta vissza a készítés költségeit, ellenben az új Ocean’s filmmel), így az Ocean’s 8 esetében nem hisszük, hogy bárki negatív érzéseket fog táplálni a női szereplős spin-off kapcsán. Sőt, tovább megyünk: ezt a filmet minden nemnek bátran ajánljuk!

Hazai bemutató: június 21.