Fedezd fel a Balaton északnyugati partját! – 5 hely, amit látnod kell!

A Balaton északnyugati része a kirándulni vágyók egyik első számú célpontja. Bejárhatjuk a vadregényes tájat, körbetekerhetjük a tavat és túrázhatunk a hegyekben.

A badacsonyörsi Folly Arborétum százéves cédrusai, a csodás kilátás és a környék remek borászatai garantálják a kikapcsolódást, a történelem iránt érdeklődők számára pedig a sümegi és a szigligeti vár szolgál programokkal: élménypark, harcászati bemutatók és koncertek színesíthetik a nyaralást.

Fedezd fel a környék kincseit!

Szívalakú sírkövek (Balatonudvari)

Rejtélyes, kézzel faragott, szívalakú sírköveket rejt Balatonudvari történelmi műemlék temetője, ami az 1770-80-as években nyílt meg, és máig őrzi eredeti kialakítását.

Kinizsi-vár (Nagyvázsony)

Kinizsi Pál völgybe épült várában kiállítások, farkasverem, középkori börtön, lovagterem és korabeli árnyékszék gazdagítja a látnivalók sorát. Az egykori vizesárokban nyaranta várjátékokat rendeznek.

Salföldi major (Salföld)

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban található major jelentős geológiai, botanikai és népi építészeti emlékeket őriz, emellett őshonos magyar háziállatfajtáknak és lovaknak is otthont ad.

Szentbékkállai kőtenger

A Balaton-felvidék geológiai kincse egy ligetes területen fekszik, ahol hatalmas kőtömbök, látványos sziklaalakzatok és Ingókő vonzzák a látogatókat.

blank

Bazaltorgonák (Badacsony)

A Tapolcai-medence gyönyörű vulkanikus tanúhegyét, a Szent György-hegyet a bazaltorgonák és a csodás panoráma miatt érdemes meglátogatni.