Kihagyhatatlan nyári programok Siófokon és környékén

A magyar tenger délkeleti részét a Balaton szórakoztató fellegvárának nevezhetjük, hiszen Zamárdiban hozzák tető alá a nyár legmenőbb fesztiváljait, de számos egyéb programmal kecsegtet Siófok és környéke.

Siófok PLÁZS

Június 16-án indul a “PLÁZS-szezon” egy hatalmas nyitóbulival, ahol a Punnany Massif, az Ocho Macho, és az NB koncertjére kortyolhatjuk a hűsítő rozéfröccsöt a holdfényes Balaton-parti estén. A nyár teli lesz kihagyhatatlan programokkal. A teljesség igénye nélkül: jön Ákos, felidézhetjük a Piramis-éveket, visszatér Majka&Curtis, és újra érkezik a OneDay Electronic Fest Lucianoval. A szezont augusztusban a kétnapos Bor- és Fröccsfeszt zárja, melynek másnapján Demjén Ferenc ad nagykoncertet.

Színpart egész nyáron

Június végén az ExperiDance-Omega Musical: Gyöngyhajú lány balladájával nyit Siófok szabadtéri színpadja, a Színpart. A sokszínű évad alatt a budapesti Játékszín jóvoltából a Primadonnák, a Kölcsönlakás és a Dog Story produkcióik is műsorra kerülnek. A Budapesti Operettszínház Kálmán Imre különleges darabját, A chicagói hercegnőt mutatja be. Szintén Siófokra látogat a Soproni Petőfi Színház társulata Sing Sing Sing című musical show-jával, és látható lesz a PS produkció Sakk című musicalje is, valamint Hernádi Judit önálló estje és Cseh Tamás-emlékest is a repertoár része.

Balaton Sound – Zamárdi – július 4-8.

A július 4-től 8-ig tartó Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri a 2018-as line-up. Itt lesz az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténetét jegyző The Chainsmokers, a világ egyik legismertebb DJ-producere, a Grammy-díjas David Guetta, a DJ Mag TOP DJ-it összesítő lista állandó dobogósai Dimitri Vegas & Like Mike. Ugyancsak tiszteletét teszi a Balaton partján a 21 éves Martin Garrix, DJ Snake, a dance-EDM irányból pedig a friss tehetség, Jonas Blue érkezik. Sőt, a tavaly elmaradt Sziget fesztiválos fellépését bepótolva, Rita Ora is koncertet ad a Soundon.

blank

Városi séták a Hosszúlépéssel egész nyáron

Izgalmas városi séta alkalmával fedezheted fel Balatonvilágos történelmi pártüdülőjét, ahol egykor a szocializmus vezető elvtársai nyaraltak. A túra állomásai között szerepelnek a dolláros bolt és az ismerkedős estek helyszínei, de a szocialista gasztronómia fogásaival is megismerkedhetsz.

blank

Balatoni Játszadalom – Zamárdi – augusztus 9-12.

A különleges Balaton-parti eseményen a magyar néphagyományok, elsősorban a népi játékok elevenednek meg. A leginkább gyerekeknek szóló programon mára többnyire elfeledett szórakozási lehetőségeket próbálhat ki az egész család, hogy bebizonyosodjon: a régi vigasságok ma is ugyanolyan szórakoztatóak. Sőt, még egy különleges vízijárgány-bemutatóval is készülnek a szervezők!

blank

Bor és Kenyér Ünnepe – Siófok – augusztus 16-20.

Augusztus 16-20. között a négynapos Bor és Kenyér Ünnepére érkezik Tóth Vera, a 100 Tagú Cigányzenekar, Deák Bill Gyula, Gerendás Péter, Molnár György zenekara és Bebe. Ezt követi a Bor- és Fröccsfesztivál (aug. 31-szept. 2.), ahol fellép a Budapest Bár, Demjén Ferenc és Weisz Viktor is.

blank

Strand Fesztivál – Zamárdi – augusztus 22-25.

Idén 6. alkalommal lesz hangos Zamárdi augusztus 22. és 25. között a STRAND Fesztiválnak köszönhetően. Nagy neveket találunk az idei line-upon is: a  Thirty Seconds to Mars, Robin Schulz, a Kensington, Kungs és Rag’n’Bone Man mellett a dél-londoni származású DJ-producer, TroyBoi is fellép majd. A magyar zenei éra is képviselteti magát, például a 30Y, a Kelemen Kabátban, a Brains és a The Biebers személyében. Ráadásul idén először itt tartják majd a Petőfi Zenei Díj gáláját, és a Punnany Massif is egy különösen nagy durranásra készül: itt tartják 15. születésnapi bulijukat.

blank

Borpart és Fröccsfeszt – Siófok – augusztus 31 – szeptember 2.

Siófok a nyár utolsó napjára is tartogat izgalmas programokat. A 6. alkalommal megrendezett Borpart és Fröccsfeszt augusztus 31. és szeptember 2. között várja a fenséges borokra szomjazókat. A finom nedűk mellé persze jókat is ehetünk, de számos koncertet is élvezhetünk. A kicsiket gyerekprogramok várják.

blank