Kulináris élmények a Balaton-parti jazzfesztiválon

A 7. Paloznaki Jazzpikniken nem csak autentikus piknikhangulatra és izgalmas zenei koncertekre lehet számítani, hanem színvonalas gasztronómiai kínálatra is. Mutatjuk, melyik vendéglátóhelyek lesznek ott biztosan a Balaton partján augusztus 2. és 4. között.

Homola Pincészet

A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli  pincészetek válogatott borai is. A Homola Pincészet birtokközpontja Paloznakon, a hegyen található, történelmi szőlőkkel körülvéve. A pincészet missziója a hagyományőrzés mellett a modern irányok feltérképezése, és ezek ötvözése a borkészítésben. Könnyű, illatos borokkal és hordós érlelésű, dűlőszelektált nedűkkel várnak a piknikfesztiválon is.

Sáfránkert Vendéglő

A Homola Pincészet 2015-ben nyílt étterme egy olyan vidéki konyha megteremtését tűzte ki missziójaként, amely magas színvonalú kínálattal, friss, minőségi alapanyagokkal, otthonos hangulattal, és grillételekkel várja vendégeit egész évben. Az étlapon a szezonális fogások mellett mindig helyet kap pár klasszikus fogás is, amik az igazi Balaton-felvidéki vasárnapi ebédek, jóízű családi vacsorák alapjául szolgálhat. Fontos, hogy a konyha alapját az egyszerű és minőségi alapanyagokra építkező grillételek adják: szezonális zöldségek, friss húsok, illetve halak.

Tekeresvölgyi Sajtműhely

A nemesvámosi családi birtokon készülnek a Tekeresvölgyi Manufaktúra tejtermékei, ahol 30 magyar tarka tehén tejét dolgozzák fel. A birtok elsősorban karakteres, érlelt, félkemény és lágy sajtjairól híres, de az ott készült tartósítószer- és adalékanyagmentes gyümölcsös joghurtok, az aszalt paradicsomos fetakrém és a házi köpült vaj is megér egy kóstolást, ahogy minden más termékük is.

blank

Céltorony BBQ

Szaftos grillételek a Paloznaki Jazzpikniken is! A Céltorony Grill & BBQ budapesti bázisa nagy örömmel költözik a Balaton-partra idén nyáron, hogy jól lakassa a fesztiválozó népet. Életed legjobb pulled pork szendvicse mellett kézműves sörök és jókedv is vár még a BBQ pultnál.

blank

Lilipop Cukrászda

A Lilipop Kávé- és Fagylaltbár Nagykovácsiból érkezik Paloznakra, és viszi magával 100%-ban természetes fagylaltjait, süteményeit és szendvicseit. Natúr fagylaltjuk főzéséhez egy olyan, Olaszországban és Amerikában kifejlesztett turmixgépet használnak, amely lehetővé teszi, hogy szintetikus stabilizátorok, emulgálószerek, növényi zsírok, tartósítószerek és egyéb mesterséges összetevők hozzáadása nélkül készüljön el mindenki kedvenc nyári édessége.

blank

A Paloznaki Jazzpikniken fellelheted még többek között a Pola Polát, az á table!-t, a Cupákost, a Waffel Landet, a Paneert, a Meat & Sauce-t, a Kanálgépet, és az Arácsi Cukrászdát is. További infó ITT.