Balaton-parti strandételek, másképp

Ha a hagyományos balatoni strandételeken – és italokon kívül – idén nyáron valami különlegességet is kipróbálnál, alábbi top 3-as listánk szereplőit nyugodt szívvel ajánljuk megkóstolásra.

Az év fagylaltja 2018

Az idei év legfinomabb fagyijának kikiáltott bazsalikomos málna, egy gyenesdiási fagylaltműhely, a Bringatanya kreálmánya. A családi cukrászdában megkóstolhatod még a bronzérmet nyert epres-rebarbarás Philadelphia-fagyit, ahogy a Szeged város különdíjával büszkélkedő gesztenyefagylaltot vörösboros áfonyával is, és még sok egyéb finomságot!

Levendulás sör

A Tihanyi Apátság tavaly kérte fel a tapolcai Stari Kézműves Sörfőzdét, hogy készítsen egy különleges söritalt, a tihanyi levendula felhasználásával – így született meg a Tichon Levendula. A gyógynövényről híres félszigeten persze más levendulás termékek is beszerezhetők: szappan, szörp, likőr, gyertya, gyógytea és így tovább. Június 15-től pedig idén is magad szedheted a levendulát a tihanyi levendulamezőn.

blank

Az év strandétele 2017

Tavaly nyár végén hirdették ki Az év strandétele-díj 2017-es nyertesét, ami Bezerics Dániel Pulled Ponty fantázianevet viselő specialitása lett. A két bagel közé ezúttal zöldfűszeres vajkrém, friss bébispenót, füstölt ponty „hasaalja”, fokhagymakompót és marinált lilahagyma került, új szintre emelve a megszokott balatoni strandételek ízvilágát. Vajon idén milyen ínyencség hódít majd a Balaton környékén?