Arif Erdem Ocak – Ha meghallod a zenéjét, azt is megjegyzed, hogyan kell ejteni a nevét

Sikeres török rockzenészként többszáz éves dalokat énekelni törökül 2018-ban Magyarországon? Igen, lehetséges, és érdemes meghallgatni is.

A Törökországban milliós követőtáborral bíró Seksendört nevű rockbanda alapítója, Arif Erdem Ocak élete nagyot változott az elmúlt évben. Miután 2017-ben kilépett az együttesből, szóló karrierjét kezdte építeni, ezzel teljesen újrafogalmazva önmagát és zenéjét is.

Sokat meditált, jógaórákon és sámánszertartásokon vett részt, mert valami olyat keresett, ami a zenehallgató lelkét mozgatja meg – annak gyökerét. Meg is találta, régesrégi török dalokban, amelyek saját dalok írására is inspirálták. Ezekből a varázslatos dallamokból született legújabb albuma, a Toprak (Föld).

A krakkói TEDx és kölni fellépései közt Budapesten lemezbemutató koncertet ad június 13-án 19.30-kor, a Darhsan Udvarban.

S hogy miért épp Magyarország?

Véleménye szerint Budapest egy nagyon erős, ihletet adó olvasztótégely, ahol a világ minden tájáról érkező zenészek egyedi együtt zenélési lehetőségekkel találkozhatnak minden utcasarkon. Tavaly ősz óta ő maga is Magyarországon él, rajong a magyar népdalokért, házias ételeinkért, és nagyra értékeli a közönség nyitott, befogadó hozzáállását.