Elkezdődött a Tokaji Fesztiválkatlan, itt vannak a programok

A Tokaji Fesztiválkatlan az ország egyik legnagyobb szabadtéri színpada, amely idén három helyszínen (a Fesztiválkatlan Nagyszínpadán, Teátrumában és a Paulay Ede Színházban), egészen szeptember elejéig várja a kulturális élményekre szomjazó közönségét, hogy koncertekkel, színházi előadásokkal és humorestekkel dobja fel a nyarat. Lássuk a programokat!

Humor

Az ország ismert humoristáinak köszönhetően röpködő poénokban idén sem lesz hiány a Tokaji Fesztiválkatlan ideje alatt. Június 1-jén a Paulay Ede Színházban Fábry Sándor veszi kezelésbe a látogatók rekeszizmait, míg a hónap végén a Dumaszínház Four Stars formációja (Hadházi László, Aranyosi Péter, Beliczai Balázs és Szupkay Viktor) lép színre a Katlan nagyszínpadán. A L’art pour L’art tagjai (Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni) időutazásra invitálnak műsorukkal, amelyben az elmúlt évtizedek emlékezetes jeleneteit varázsolják a Tokaji Fesztiválkatlan színpadára. A közönség szórakoztatása érdekében júliusban R. Kárpáti Péter és lánya, Rebeka mellett Sebestyén Balázs is tiszteletét teszi a fesztiválon, így garantált, hogy nevetéstől lesz hangos a környék.

Színház

Június 6-tól kezdődően remek előadásokat visznek színpadra Tokajon. Elsőként Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter bújik Rómeó és Júlia, valamint egész Verona bőrébe, és a hónap végén Eszenyi Enikő érkezik egyszemélyes darabjával. Augusztusban Székhelyi József és Pál Tamás nevetteti meg a közönséget a Szép jó estét, Mr. Green című komédiával, amely egy mogorva özvegyember és egy fiatal irodista találkozásának szórakoztató történetét mutatják be.

Az ExperiDance táncegyüttes Cinderella című mesemusicalje, és a Békéscsabai Jókai színház társulatának fellépése is kihagyhatatlan; utóbbi a Monte Cristo grófja című musicallel érkezik a nagyszínpadra. Dumas klasszikusában Gubik Petra, Vastag Tamás és Szomor György keltik életre a főszereplőket.

blank

Előadások

Az ország híres, közismert személyiségei ismét érdekes előadásokkal várják az érdeklődőket; idén Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus, Kepes András, és a toxikológus Dr. Zacher Gábor látogat el a rendezvényre, hogy személyes tapasztalatairól meséljen a megjelenteknek.

Koncertek

Ismert hazai énekesek és zenekarok, valamint egy igazi világsztár, José Cura (a „negyedik tenor”) is jelen lesz a fesztiválon, a legkülönfélébb műfajok képviselői között. Július 14-én Havasi Balázs Pure Piano c. exkluzív koncertjét hozza a Katlanba, amelyet korábban Sydney és Budapest színpadain láthatott a közönség. Tóth Vera triójával érkezik a Teátrumba, ahol  legnagyobb slágereivel örvendezteti meg hallgatóit július 27-én. Szeptember 1-jén Bródy János koncertjével zárul a fesztivál, ám a könnyűzenei programokon kívül bőven akad érdekes fellépés, amit megéri megnézni.

blank

A fesztiválon tényleg minden népszerű zenei műfajt igyekeznek megjeleníteni. Az operett szerelmesei sem fognak csalódni, nekik Oszvald Marika, Mészáros Árpád Zsolt, Pitti Katalin, Vörös Edit, Bordás Barbara és Berkes János júliusi előadásait ajánljuk. Augusztusban Kálmán Imre operettje, a Marica grófnő kerül bemutatásra, Rálik Szilvia és Boncsér Gergely főszereplésével.

Augusztus 11-én, Szörényi Levente és Polyák Lilla közreműködésével a Zempléni Fesztivál keretében kezdi meg 20. jubileumi évadának koncertsorozatát a Budapest Jazz Orchestra, amelynek összeállításakor az Illés és a Fonográf együttesek slágerein kívül a Queen dalaiból is válogattak.

Buli

A Fesztiválkatlan több alkalommal is a nyár legnagyobb házibulijává avanzsál. Először július 29-én, amikor DJ Dezi gondoskodik róla, hogy a  ’70-es, ’80-as és ’90-es évek legnagyobb hazai és külföldi slágereire bulizhasson a tömeg. Augusztus 4-én már az est sztárvendége, Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique tekeri a lemezeket, szeptember 1-jén pedig ismét retro buliba várják azokat, akik áttáncolnák az éjszakát.

blank

Részletes program

Ha kíváncsi vagy, pontosan mikor, milyen programokon vehetsz részt, kattints a fesztivál weboldalára, vagy olvass tovább!

Június 1. (péntek) 19.00, Paulay Ede Színház

Fábry Sándor önálló est

Június 6. (szerda) 19.00, Paulay Ede Színház

És Rómeó és Júlia…

Június 8. (péntek) 18.00, Teátrum

Dr. Almási Kitti előadása

Június 22. (péntek) 18.00, Teátrum

Kepes András előadása: Boldogan élünk, míg meg nem halunk?

Június 29. (péntek) 20.00, Nagyszínpad

Dumaszínház Four Stars

Június 29. péntek 23.00, Teátrum

Katlan RETRO Party

Június 30. szombat 19.00, Paulay Ede Színház

Eszenyi Enikő: „A gyönyörben NINCS középút”

Július 6. (péntek) 20.30, Nagyszínpad

Operett Gála

 Július 7. (szombat) 19.00, Teátrum

„Találkozó Sebestyén Balázzsal!”

Július 13. (péntek) 18.00, Teátrum

Kárpáti Péter és Kárpáti Rebeka – Családban marad

Július 14. (szombat) 20.30, Nagyszínpad

HAVASI Pure Piano koncert

Július 21. (szombat) 20.30, Nagyszínpad

ExperiDance – Cinderella

Július 27. (péntek) 20.00, Teátrum

Tóth Vera Trió koncert

Július 28. (szombat) 20.30, Nagyszínpad

José Cura koncert

Augusztus 3. (péntek) 19.00, Teátrum

Szép jó estét, Mr. Green!

Augusztus 4. (szombat) 21.00, Teátrum

Katlan RETRO Party

Sztárvendég: Várkonyi Attila-DJ Dominique és a Desperado

Augusztus 11. (szombat) 20:00, Nagyszínpad (esőnap: aug. 12.)

Budapest Jazz Orchestra: Tribute to XX. Century (Zempléni Fesztivál)

Augusztus 17. (péntek) 20.00, Nagyszínpad (esőnap: aug.18.)

Kálmán Imre: Marica grófnő (Zempléni Fesztivál)

Augusztus 24. (péntek) 20.00, Paulay Ede Színház

Best of L’art pour L’art

Augusztus 29. (szerda) 18.00, Teátrum

Dr. Zacher Gábor: „A varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig – avagy a toxikológia 10 000 éves kultúrtörténete”

Augusztus 31. (péntek) 20.00, Nagyszínpad

Monte Cristo grófja (Békéscsabai Jókai Színház)

Szeptember 1. (szombat) 20.00, Nagyszínpad

BRÓDY JÁNOS Ráadás koncert

Szeptember 1. (szombat) 23.00, Teátrum

Katlan RETRO Party