5 koktél, fogyókúrára szabva

Lassan, de biztosan közeledik a nyár, amikor hűsítő koktélok nélkül elképzelhetetlenek a tikkasztóan meleg napok. Az köztudott, hogy az alkohol nem túl előnyös választás a fogyókúrázok számára, de most összegyűjtöttünk 5 olyan koktélt, melyek nem számítanak olyan hatalmas merényletnek a diétánk ellen, így akkor is ihatjuk őket (persze csak mértékkel), ha fogyókúrázunk. 

Mojito – Keto-változat

Nincs is frissítőbb egy meleg napon egy citrusos-mentás mojitonál. Igen ám, csakhogy a koktélba a lime és a menta mellett kerül még, rum, szóda, jég, szóda na és cukor is. Utóbbit azonban nyugodtan kicserélheted eritritolra, így egy adag koktél (2 deci) csak 140 kalóriát tartalmaz, melyből 3 gramm a szénhidrát. Ez azért nem annyira rossz, ugye?

Ha még jobban elmerülnél a ketogén-diéta rejtelmeibe, olvasd el korábbi cikkünket.

Bloody Mary

Azt ugyan nem tudjuk, hogy igaz-e a közhiedelem, mely szerint a Bloody Mary gyógyítja a másnaposságot, az azonban biztos, hogy ez az egyik legkevésbé egészségtelen koktél. A paradicsomlével és zellerszárral nincs semmi gond, ahogy a fűszerekkel sem, a koktélban lévő vodka pedig köztudomásúan az egyik legalacsonyabb kalóriaszinttel büszkélkedő alkohol.

blank

Margarita, újragondolva

A közismert változat itt is bővelkedik a kalóriában, ha viszont cukor helyett steviát raksz az italba, máris jobb a történet. Amennyiben egy kicsit zsírégető hatásúvá szeretnéd tenni a kedvenc nyári italod, fűszerként használj jalapeño paprikát (néhány vékonyka szeletet tegyél a pohár aljára). Bár kevesen tudják, de a csípős zöldpaprika elég rendesen égeti a kalóriákat. Fenékig!

blank

Kávéslikőrös vodkás csoda

Bizarrul hangzik? Mert az is! De attól még isteni finom és nem csak csalónapon ihatod! Önts vaníliás vodkát és kávélikőrt 3:2 arányban egy koktélos pohárba, adj hozzá egy teáskanálnyi tejszínt, rázd össze, adj hozzá jeget és már kész is!

blank

Citromos felfrissülés – a testépítők választása

Ki gondolta volna, hogy a protein water még a koktéloknál is jól jön? Pedig így van. Fél liter citromos protein vízhez adj fél citrom levét, egy teáskanálnyi édesítőt és 4 milliliternyi vodkát (lehetőleg citromosat). Keverd össze, adj hozzá ízlés szerint jeget és már kész is!

blank

via: Men’s Health