5 Budapest-közeli hely a hétvégi túrákhoz

Ilyen meleg, napsütéses időben vétek lenne otthon ülni, úgyhogy túracipőt felhúzni, megmutatjuk, milyen klassz túrahelyek vannak Budapest közelében!

Dobogókő

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontja, Dobogókő mindössze 25 kilométerre van Budapesttől.Tömegközlekedéssel legkönnyebben úgy jutsz ki oda, ha a szentendrei hévvel Pomázig mész, majd onnan távolsági busszal egészen Dobogó legtetejéig eljuthatsz. Itt több turistaútvonal közül is választhatsz, attól függően, hogy mennyire vagy edzett. A domb tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Dunára, a friss levegő pedig egyszerűen fantasztikus. (Főleg, a belvárosi viszonyokhoz képest.)

Zebegény

A Duna-parti települést már az edzettebb túrázóknak ajánljuk, ugyanis az itteni legnépszerűbb túraútvonal már picit húzósabb, 11,9 km hosszú. Mindenesetre megéri a fáradtság, az út érinti a Remete-barlangot és csodálatos kilátás nyílik a Dunára is. Zebegényhez legkönnyebben a Nyugati pályaudvarról vonattal tudsz eljutni, röpke egy óra alatt.

blank

Ördögorom

Még a városhatáron belül is találunk gyönyörű (és izzasztó) túraútvonalakat. A XII. kerületben található Ördögorom legnagyobb nevezetessége az Ördög-szószék nevű szikla, melynek belsejében még a második világháború alatt kialakítottak egy járatrendszert, mely azóta már lezártak. A városból legegyszerűbben az 59-es villamossal jutsz ki: szállj le a Farkasréti temetőnél és kövesd a zöld háromszög jelzést. Néhány méter és magad mögött hagyhatod a zajos és impulzív Budapestet.

blank

Gödöllő

Sissy kedvenc magyar városa ma is gyönyörű. A gyönyörű gödöllői Grassalkovich-kastélyt még Mária Terézia uralkodásakor építették, jelenleg múzeumként üzemel. Bár a hozzá tartozó kastélykertet nem igazán nevezhetjük túraterepnek, megéri kijönni ide és egy nagyon sétálni. Gödöllőt az Örs vezér tértől induló gödöllői hévvel tudod legegyszerűbben megközelíteni.

blank

Dera-szurok

A Pilisszentkereszttől délre található meredek sziklákkal határolt szurdok 1 km hosszú. Az itt lévő Dera folyón apró fahidacskák ívelnek át, melyeken áthaladva igazi mesebeli érzésünk támadhat. Mivel a túra útvonala nem túl hosszú, egy óra alatt bőven felfedezhetjük a Szurdokot, de szerencsére a közelben több egyéb túraútvonal is van. Budapestről ide is a Pomázról induló távolsági buszokkal tudunk legpraktikusabban eljutni.

blank