5 film májusra, avagy ezekre a filmekre tényleg érdemes beülni

Nagyon örülünk a jó időnek, de töredelmesen bevalljuk, hogy néha kimondottan keressük a hűvös helyeket, ahol pár óráig kellemesen pihenhetünk, például egy klassz film és némi popcorn társaságában. Ha téged is vonzanak a hatalmas vetítővásznak és a kipárnázott moziszékek, gyere velünk moziba!

Bosszúállók: Végtelen háború

Hatalmas háború készül, amit hőseink a főgonosz Thanos megállításáért vívnak. A csapatnak és szövetségeseiknek mindent be kell vetniük a siker érdekében, amihez óriási leszámolás és akciódús események sora vezet.

Érdekesség: A mozi az Avengers-filmek eddigi legsikeresebbje, ami a nyitóhétvége bevételeit illeti. Ne maradj le róla!

Bemutató: április 26.

Kutyák szigete

Amikor egy rendelet értelmében a japán város, Megaszaki minden kutyáját egy szemétlerakóként használt szigetre száműzik, az egyik négylábú gazdája, Atari Kobayashi (a polgármester 12 éves fia) testőrkutyája keresésére indul, és olyan kalandokban lesz része, amire álmaiban sem gondolt.

Érdekesség: Wes Anderson várva várt animációs filmjének főszereplője, Atari, a japán és kanadai-skót felmenőkkel rendelkező gyermekszínész, Koyu Rankin hangján szólal meg, aki tökéletesen beszél angolul és japánul is.

Bemutató: május 3.

Sosem voltál itt

A háborús veterán, Joe, eltűnt és otthonról elszökött személyek felkutatásával keresi kenyerét. Amikor a munka hirtelen legrosszabb rémálmává válik, két út nyílik meg előtte: az egyik egyenesen a halál torkába vezetné, a másik viszont felrázná és magához térítené az összeesküvés-elméletek bűvöletében élő férfit.

Bemutató: május 10.

Deadpool 2

Kedvenc, kissé esetleg szuperhősünk újra akcióba lendül, hogy a mutánsok X-Force nevű csoportjával karöltve megvédje a szintén mutáns Russellt, akinek az élete egy időutazó katona, Kábel miatt forog veszélyben. Mindeközben persze nem téveszti szem elől fontos célját, a világ legjobb szeretőjének járó bögre megszerzését.

Érdekesség: Kábel nagy visszatérésére már az első, 2000-ben megjelent X-men mozi óta várunk. A karaktert Josh Brolin színész formálja meg, aki a legújabb Bosszúállók filmben Thanost alakítja.

Bemutató: május 17.

Solo: Egy Star Wars-történet

Egy messzi-messzi galaxisban Han Solo és Chewbacca első közös küldetésének lehetünk tanúi, ami izgalmas és rendkívül veszélyes kalandokat sodor a rettenthetetlen pilóta-páros útjába. A történetben a hírhedt csempész, Lando Calrissian is feltűnik, aki a Millennium Falcon fedélzetén csatlakozik hőseinkhez.

Érdekesség: hihetetlen, de igaz, hogy Han Solo karakterét eredetileg zöld bőrű, űrlény jediként képzelték el. (A Dark Horse Comics képregényében például úgy ábrázolják, klikk ide, és bizonyosodj meg róla.)

Bemutató: május 24.