Szuperkönnyű frissítő italok a forró napokra (egyszerű receptekkel)

Lassan hozzászokunk, hogy kellemes tavaszi szellő helyett nyári kánikulát idéző időjárás jellemzi napjainkat, és tapasztalatból tudjuk, hogy frissítő üdítőkkel még a legmelegebb órákat is kellemesebben át lehet vészelni. Próbáld ki receptjeinket, amelyeket interneten talált ötletek inspiráltak!

Görögdinnyés slushy (28 kalória/adag)

Hozzávalók (1 adaghoz): 1 teáskanálnyi méz, 2 bögrényi felkockázott, magtalanított görögdinnye, 6 db jégkocka.

A dinnye tagadhatatlanul a nyár gyümölcse, ám néhány üzletben már ott díszeleg a zöldséges pultban. Miért ne próbálnánk meg hűsítő slushy-t készíteni belőle? A mixerre most is szükséged lesz: elsőként a jeget aprítsd fel megfelelő állagúra, majd jöhet a dinnye. A mixerrel keverd addig, amíg jégkásás nem lesz a massza, ekkor édesítheted meg a mézzel.

Málnás limonádé (56 kalória/adag)

Hozzávalók (1 kancsóhoz elegendő): 1 bögre fagyasztott málna, 3 bögre víz, ¾ teáskanálnyi citromlé, 1 bögre citrom vagy lime ízű üdítő (akár szénsavas is lehet), 1 bögre friss, azaz nem fagyasztott málna, menta levelek (15-20 db), 1 adag jég. Málna helyett eperrel, vagy más gyümölccsel is dolgozhatsz.

Finom, gyümölcsös, frissítő. Mi kell még? Az elkészítéshez a jég és a menta kivételével mindent keverj össze egy mixerben. Végül add hozzá a két kimaradt összetevőt és voila, már készen is van. (Néhány egészben hagyott fagyasztott gyümölccsel is lehűtheted.)

Vietnémi jegeskávé (129 kalória/adag)

Hozzávalók (4 adaghoz): 4 csésze víz, 4 csésze kávé, csészénként 2 evőkanál sűrített tej, 16 db jégkocka.

blank

Van, aki forrón szereti, ám a nyári melegben sokan inkább a jeges verzióra szavaznak. Mi azt mondjuk, mindenkinek megéri kipróbálni a következő receptet! A sűrített tejjel kezdj: 4 csészébe tedd bele a meghatározott mennyiséget, majd öntsd rá a lefőzött kávét, és jól keverd össze. (Tipp: minél erősebb a kávé, annál jobb!) A szervírozás előtt magas falú poharakba tegyél jégkockát, és végül öntsd le őket a kávé és az édes sűrített tej keverékével. Egy kanállal ezt is összekeverheted, hogy a kávé kellőképpen lehűljön.

Csokoládés-banános-mogyoróvajas shake (366 kalória/adag)

Hozzávalók (1-2 adaghoz): 2 csésze tej, 2 feldarabolt banán, 2 evőkanál mogyoróvaj, 2 evőkanál forrócsoki italpor/kakaópor, 4 db jégkocka.

blank

Ismét egy nagyon egyszerű, kb. 5 perc alatt elkészíthető finomsággal van dolgunk, amit a mogyoróvaj – amit házilag is elkészíthetsz – tesz különlegessé. Az alapanyagokat (a jéggel együtt) öntsd össze és keverd a mixerben kb. 30 másodpercig, vagy amíg a neked tetsző állagot el nem éred. A jeget helyettesítheted vaníliás fagyival is, a dekorálásban pedig bátran engedd el a fantáziádat.