5 hely, ahová elviheted anyukádat anyák napján

Vasárnap fontos küldetésünk van: mosolyt kell csalnunk édesanyáink arcára. Úgy tehetjük őket igazán boldoggá, ha velük töltjük a napot és minden földi jóval elhalmozzuk őket – ebben lehetnek segítségünkre az alábbi vendéglátóhelyek.

Villa Bagatelle: Brótpékség

1126 Budapest, Németvölgyi út 17.

A Villa Bagatelle kézműves pékségének adalékanyagmentes finomságai Csák László cukrász és pékmester vezetésével készülnek, aki Franciaországban, Németországban és Ausztriában tanulta ki a szakmát. Brótpékségükben teljes kiőrlésű kenyerekkel, bio pékárukkal, cukormentes péksüteményekkel, 100%-os frissen facsart gyümölcslével, valamint egyéb egészséges finomságokkal várják vendégeiket, de kapható náluk a pékmesterük által megálmodott csigatorony sorozat és az Ardenner névre keresztelt ház kenyere is.

A Brótpékség finomságait tavasztól őszig a Villa tágas kertjében ülve bármikor elfogyaszthatják a vendégek. Nem lesz ez máshogy anyák napján sem – miután a nagymamák, édesanyák és kisebb-nagyobb gyermekeik kiválasztották kedvenc szendvicsüket, süteményüket, kávéjukat, majd megkapták piknikkosarukat, helyet foglalhatnak a virágok között, a napernyők alatt, és élvezhetik a Villa Bagatelle kerti pikniket.

Nobu Budapest

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

A Kempinski Hotel Corvinusban található Nobu az első közép-európai tagja az avantgárd japán étteremláncnak, amelyet Nobu Matsuhisa séf és a világhírű színész Robert De Niro alapított. Schreiner Gábor főszakács felel azért, hogy a japán-perui ízkavalkád tökéletes harmóniában egyesüljön a magyar konyha fogásaival, így a menün a lazacos libamájpástétom és a Nobu egyedülálló, világhírű különlegességei is helyet kaptak – mint például az alaszkai fekete tőkehalfilé yuzus miso mártással grillezve. Látogass el az exkluzív Nobu étterembe, ahol május 6-án 30%-os kedvezmény jár minden vendégnek anyák napja alkalmából! Csekkold le a különleges étlapot és a szezonális ajánlatokat a Nobu weboldalán!

Doblo Wine & Bar

1072 Budapest, Dob u. 20.

Borimádó anyáknak és lányaiknak ajánljuk a Budapest szívében, a Dob utca 20. szám alatt megtalálható Doblo borbárt. Borkínálatuk magyar pincészetek válogatott boraiból áll össze: a közel 180 féle borból álló szortiment habzó borokkal, pezsgőkkel, néhány speciális pálinkával, különleges koktélokkal, és ízletes harapnivalókkal egészül ki. A kóstolósorokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, de bármilyen egyedi tételsort is ki tudnak alakítani, legyen az fajta, vertikális vagy terroir kóstoló. A New York-i loftok és borospincék hangulatát idéző helyen elfogyasztott isteni nedűk mellett vasárnap este a Cleo Trio szolgáltat majd élő zenét.

blank

ARAZ

1074 Budapest, Dohány u. 42-44.

Budapest bohém negyedének egy csendes mellékutcájában hívja gasztronómiai kalandra kedves vendégeit immár hetedik éve a belváros üde színfoltjaként jegyzett ARAZ Étterem.  Barka Áron, Chef de Cuisine alkotókészségét mi sem bizonyítja jobban, mint az étterem – a magyar és francia konyha sajátosságait és hagyományait hűen megőrző – kettős étlapja.  Az ARAZ mindennapjait közkedvelt programok színesítik: BBQ estek, tematizált Sunday Brunchok és a borduett vacsorák sora mind-mind az étterem töretlen sikerének sarokkövei, de folyamatos népszerűségnek örvend déli menü ajánlatuk is.

Az ARAZ Étterem május 6-án Sunday Brunch-csal készül az édesanyáknak. 12-től köszöntő pezsgő, különleges anyák napi finomságok, korlátlan étel- és italfogyasztás, élő zene és gyermeksarok biztosítja a felhőtlen vasárnapi ebédet.

blank

Asztalka

1013 Budapest, Döbrentei u. 15.

Budapest egyik legkedvesebb vendéglátóhelye az Asztalka, ami „nem más, mint egy nyitott nappali a város szívében, amit azért hoztunk létre, hogy legyen egy második otthonunk, ahol bárki találkozhat azzal, amivel épp foglalkozunk. Egy nyitott tér, ami tükrözi mindazt, ami mi vagyunk. Egy hely, ami épp úgy alakul, ahogy a hétköznapjaink telnek. Egy hely, ahol egyszer süteményt szolgálunk fel neked, máskor a felújított bútorainkat vagy ajándéktárgyainkat vásárolhatod meg, és megint máskor a te különleges alkalmaid helyszínévé változhat. Reméljük, hogy te is otthonra találhatsz benne! Szerettel várunk.” – olvashatjuk weboldalukon. Annyival egészítenénk még ki, hogy mindezek mellett az Asztalka a tökéletes hely egy vidám, sütizős anyák napjához.

blank