Egy csipet Szicília a város szívében – Az ARAZ Sunday Brunch-án jártunk

Ha hétvége, akkor brunch! Régóta ez a hitvallásunk a barátnőimmel. Múlt vasárnap pedig két legyet ütöttünk egy csapásra, az ARAZ Étteremben ugyanis Szicíliai Sunday Brunch-ot tartottak, mi pedig az egyik legjobb barátnőmmel, néhány hónappal ezelőtt jártuk be az olasz szigetet, így szívesen idéztük fel az emlékeinket a gasztronómiai élvezetekkel.

brunch

A menü már ránézésre is sok jóval kecsegtetett, hát még élőben, a kellemes élő zene és egy pohár finom bor és/vagy pezsgő mellett. Igazi magyar szokáshoz híven, szinte minden fogást megkóstoltunk. Nehéz lenne emlékezetből felsorolni azt a rengeteg ínyencséget, amit az étterem kínált, így inkább a teljes menüsort megmutatom:

Előételek:

Panzanella – Kenyérsaláta, Hideg olasz felvágottak a padlásról, „Insalata Fantasia di Arance” – Szicíliai narancssaláta, Pirított zöldségek parmezánnal, szárított paradicsommal és olívabogyóval

Személyes kedvenc:

Hideg olasz felvágottak a padlásról

Levesek:

Édesköményes baby polipleves, Zuppa di Funghi – Gombaleves

Személyes kedvenc:

Zuppa di Funghi – Gombaleves

Főételek:

Pesce impanato – Tengeri halfilé tésztabundában, Tortellini Rinascimentali – Reneszánsz füstölt húsos tortellini, „Polpetti” – marhahúsgombóc paradicsomszószban, „Arrosto di maiale al limone” – Citromos karaj, Szardellás-kagylós tészta, Saltimbocca – zsályás borjúszeletek

Személyes kedvenc:

„Arrosto di maiale al limone” – Citromos karaj, Szardellás-kagylós tészta

Köretek:

Risotto Alla Sicilia, „Caponata” – paradicsomos padlizsánragu, Édesburgonyás tintahal krokett pecorino szószban, Rántott polentaérmék erdei gombaraguban, „Fruttata con la ricotta” – Ricottás omlett

Személyes kedvenc:

Rántott polentaérmék erdei gombaraguban

Desszertek:

Torta di zucca – Töktorta, Panforte senese – Mogyorós-mandulás-narancsos sütemény, Fehércsokoládé mousse levendulás fügelekvárral, „Riso Nero” – Csokoládés rizs

Személyes kedvenc:

Torta di zucca – Töktorta

Miután a teljes menüt végigettük, egy isteni lattéval zártuk a lakomát, noha az igazi olaszok délelőtt délután már csak presszókávét isznak, de ennyi csalás talán belefér az olasz életérzés kiélvezésébe. Az ARAZ minden hónapban más konyha ízvilágát hozza el nekünk, Szícilia után májusban Provence-ban érezhetjük magunkat a vasárnapi brunch-ok alkalmával, egészen június első két hetéig, mindössze 7.490 forintért, ami az ételek minőségét és sokszínűségét tekintve tényleg a lehető legkedvezőbb ár, ami gyerekekkel is jó választás lehet, hiszen 6 éves korig a részvétel ingyenes, 12 éves korig 50 %-ot biztosítanak az árból, ráadásul az étterem gyermeksarkot is biztosít az unatkozó kicsiknek.

Először jártam az ARAZ-ban, de biztosan nem utoljára. És talán egy repjegyet is foglalunk Provence-ba, még a következő brunch előtt!