Pengék a jégen: szerdán küzd meg a magyar csapat az ukránokkal

A magyar válogatott idén Budapesten, hazai pályán próbálhat feljutni az A-csoportba. A Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány által vezetett csapat az április 22-i világbajnokság kezdete előtt öt felkészülési mérkőzést játszik, ebből az utolsót Ukrajna ellen április 18-án a Vasas Jégcentrumban.

Az ukrán csapatot a tavalyi világbajnokságon szoros mérkőzésen vertük 5-3-ra. Ezúttal a már minden bizonnyal végleges magyar világbajnoki keret áll ki ellenük.

A magyar válogatott vb-mérkőzéseire hónapok óta minden jegy elfogyott, vagyis ez az utolsó alkalom, hogy élőben lásd a fiúkat a vb előtt.

A mérkőzés pikantériája lesz, hogy pontosan 10 év és egy nappal korábban is összecsaptak a felek. Akkor, 2008. április 17-én nagy meglepetésre Szuper Leventéék legyőzték az ukránokat, ezzel 70 év után ismét feljutott a magyar válogatott a világelitbe, a győzelem Szapporói Csoda néven vonult be a történelembe. Ezúttal már a kitűzött cél az A csoportba jutás, így a világbajnokság előtti utolsó mérkőzésen, ki más lehetne az ellenfél, mint a tíz évvel ezelőtt legyőzött rivális.

A mérkőzésen az első magyar gól után ezúttal is „Dobj egy macit!” akció lesz. A plüssállatokat az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, a Pető Intézet és a Dankó utcai óvoda részére adják át a szervezők egy későbbi időpontban.

A meccs egy ünnepi bejelentéssel kezdődik, amiről a helyszínre kilátogató kollégákat tájékoztatjuk a mérkőzést megelőzően.

Jegyeket ezen a linken tudsz vásárolni.