Holnap kezdődik a 3. Get Closer Jazz Feszt

Az elmúlt évtizedekben Budapest vitathatatlanul fontos ponttá vált Európa könnyűzenei térképén. Számos fesztivál és koncertsorozat fut évről-évre a fővárosban, minőségi kulturális élményt jelentve mind a hazai, mind a külföldi érdeklődők számára.

A Get Closer Concerts 2014-ben elhatározta, hogy az elmúlt évtizedekben méltánytalanul elhanyagolt magyarországi jazzéletet felpezsdíti, és visszahelyezi Budapestet a nemzetközi koncertturnék állomási közé. Mindössze három esztendő alatt sikerült elérniük, hogy a budapesti jazzvilág meghatározó szereplői legyen.

Míg 2015-ben még csak 5000, 2017-ben már 14.500 érdeklődő vett részt a a Get Closer koncertjein. 2018-ban a nézőszám 25.000 fő felett várható.

Az első három év során olyan sztárok érkeztek Budapestre a Get Closer Concerts-eknek köszönhetően, mint Chick Corea, Pat Metheny, Esperanza Spalding, Victor Wooten, Patricia Barber, Macy Gray, Madeleine Peyroux, Kenny Garrett, Dave Holland, Zap Mama, GFS Trio, vagy az Oregon.

2016-ban született meg a Get Closer Jazz Fest, mely jelenleg egy háromnapos fesztivál, és eddigi rövid múltja ellenére Magyarország prémium jazz fesztiváljai közé került. Közülük is kiemelkedik a fellépők névsorával: a hazai jazzélet meghatározó alakjai mellett olyan világsztárok léptek fel, mint Billy Cobham, Richard Bona, Trilok Gurtu, Paolo Fresu, Omar Sosa, Ron Carter, Richard Galliano, John Scofield, vagy akár Erik Truffaz.

Ha tudni szeretnéd, hogy az idei Get Closer Jazz Fest milyen programmal készül, kattints ide