Csak egy műszakot bírt Flippy, a hamburgersütő robot

Az elmúlt héten a Cali Burger étteremlánc egyik pasadenai egységében alkalmazták a Flippy nevű robotot, amitől a konyhai folyamatok leegyszerűsítését, és az alkalmazottak tehermentesítését várták.

A robotot a Miso Robotics nevű vállalat fejlesztette, és a legmodernebb szenzorokkal szerelték fel, például azért, hogy a hamburgerhez készülő hús megfelelő sütési idejét figyelje. Elméletben a robot arra is képes, hogy a sütési fázisok között spatulát cseréljen. Segítségével az egész folyamatot követni lehet egy monitoron, ami hús-vér kollégáinak munkáját hivatott segíteni.

Fotó: Youtube

Az elképzelés remek, a robot pedig tényleg nagyon ügyes, viszont sajnos már egy műszak után egyértelművé vált, hogy Flippy nem bírja a gyors munkatempót. Ez jó hír lehet mindazok számára, akik attól tartottak, hogy a robotok miatt veszítik el a munkájukat, bár korábban a Miso Robotics társtulajdonosa, David Zito is azt hangsúlyozta, hogy nem a humán munkaerő helyettesítése a céljuk.

Flippy jelenleg „out of order” cetlivel az oldalán várja sorsát az étteremben, és egy ideig biztosan nem erősíti a Cali Burger csapatát. Ha megnéznéd, hogyan dolgozott eddigi rövidke pályafutása alatt, csekkold le ezt a videót!

Vagy ezt: