Két ikonikus szereplő nélkül folytatódik a Grace klinika

A 14. évad végén a Grace klinika két népszerű karakterétől is könnyes búcsút kell vennünk: Jessica Capshaw és Sarah Drew nélkül folytatódik az orvosi drámasorozat.

Míg Jessica Capshaw tíz évadon keresztül játszotta Dr. Arizona Robbins gyereksebészt, Sarah Drew kilenc évadot húzott le Dr. April Kepnerként, a szende rezidensből lett rettenthetetlen traumasebészként.

A sorozat készítői döntöttek a színésznők távozásáról.

Shonda Rhimes, a Grace klinika producere így nyilatkozott a szomorú hírről:


„Mindig nehéz búcsút intenem a karaktereimnek. Arizona Robbins és April Kepner nem csupán szerethető, de ikonikus karakterek – az LGBTQ és a vallálos közösségek egyaránt kevés figyelmet kapnak a TV-ben. Örökké hálás leszek Jessicának és Sarahnak amiért ilyen lendülettel keltették életre ezeket a karaktereket és világszerte inspirálták a nőket. Örökké részei lesznek a Shondaland családnak. Shonda”

Capshaw és Drew Twitter-profiljukon reagáltak a hírre:

„Az elmúlt tíz évben nekem jutott a megtiszteltetés, hogy eljátsszam Arizona Robbins karakterét és imádtam a bőrébe bújni. Arizona Robbins kedves, intelligens, vicces, éles elméjű, vakmerő, játékos, bátor és jó a munkájában. Ő volt az LGBTQ közösség egyik első televíziós képviselője. A világra mért hatása állandó és örök. Hálás vagyok, hogy életre kelthettem és az életért, amit a mindennapjaimba hozott. Szomorú vagyok, amiért távoznia kell, de megnyugtat a tudat, hogy emlékezetünkben és képzeletünkben örökké él. Shonda, köszönöm ezt a hihetetlen élményt. Szeretettel, Jessica”

„Sziasztok! Köszönöm, hogy szerettek. Tudom, hogy szomorúak vagytok. Én is szomorú vagyok. Nem igazán volt időm feldolgozni ezt az információt. Kevesebb mint 48 órája jutott el hozzám a hír, így még nem állok készen, hogy köszönetet mondjak és összegezzem az elmúlt kilenc évemet a sorozatban. Erre majd később kerítek sort :) Most annyit szeretnék mondani, hogy: szeretlek titeket, szeretem Aprilt és a története még nem ér itt véget. Az igazán jó hír pedig (legalábbis számomra), hogy épp az egyik kedvenc emberemmel, Kevin McKiddel forgatok és az egész hetet a Grace családommal tölthetem, így abban a közösségben dolgozhatom fel ezt a hírt, ami majdnem egy évtizeden keresztül segített és nevelgetett. Ezért igazán hálás vagyok. Szeretettel, Sarah”