Kortárs írók műveiből olvasnak fel a Radnóti színészei – Idén is lesz Irodalom Éjszakája

Két év siker után a különleges kulturális happening, az Irodalom Éjszakája Budapest belvárosának szívébe, a VI. kerületbe költözik.

Az idei Irodalom Éjszakája fókuszában a 21-es szám áll. Március 21-én, a tavasz első napján 21 kortárs világirodalmi szerző regényeiből, novelláiból olvas fel 21 radnótis és a Radnótihoz közel álló színész a VI. kerület 21 különleges helyszínén.

Az ötlet 2006-ban Prágából indult és 2016-ban Budapestre is elért. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli, többnyire mai, fiatal szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a kortárs irodalom, és ezen keresztül más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakája megvalósítására immár harmadik éve Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor.

Az Irodalom Éjszakáján este 7 órakor kezdődnek a 10-15 perces felolvasások, amik félóránként megismétlődnek, míg az utolsó kör este fél 11-kor indul. Minden helyszínen egy-egy színész olvas fel részletet egy adott műből, összesen 8 alkalommal. Olyan izgalmas és sok esetben a nagyközönség számára nem látogatható helyszínek között tarthat világirodalmi sétát az érdeklődő, mint a Prezi, a Terézvárosi Templom Plébániája vagy az Art Pool. Az esemény egy koncerttel zárul, László Attila vezetésével a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és már végzett zenészek tartanak egy remek jam sessiont az Anker’tben.

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Minden érdeklődő maga állíthatja össze a saját útvonalát, programját, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán. Az egyes helyszínek eltérő befogadóképességgel rendelkeznek.

Tehát március 21. szerda, este 7, Budapest szívében.

A részletes program, az írók és színészek listája az Irodalom Éjszakája oldalán elérhető. A helyszíneket március 10-től teszik közzé.