Új szabadtéri programhelyszín nyit május elsején a Duna-parton

A Szabihíd és a Valyo!Part után újabb Duna-parti területet foglal el a Valyo Egyesület, hogy otthont adhasson rengeteg szabadtéri programnak 2018-ban. A nyitást május 1-re tervezik, de addig még sok munka áll előttük, jelenleg a helyszínen a Valyo Mobil Szauna áll, ami meghosszabbított üzemeléssel várja szaunázóit egészen március 15-ig.

Mostani céljuk a Rákóczi hídtól délre található több ezer négyzetméteres volt kikötőterület megújítása, közösségi és kulturális városfejlesztési eszközökkel, így a Valyo Kikötő egy 300-500 fős közönséget befogadó, nyáron folyamatosan üzemelő Duna-parti helyszín lesz. Művészeti fesztiválok és kulturális rendezvények helyszínéül szolgál majd, napközben workshopok, közösségi-, gyermek- és sportprogramok, valamint nyári egyetemek kapnak helyet, este pedig koncertek, filmvetítések, színházi előadások várják majd az érdeklődőket.

Március 1-30-ig és április 15-30-ig tervező és építő workshopok lesznek, hogy minden időben elkészüljön a nyitásra, május 1-re. A tervezett zárás pedig szeptember 30. lesz, így öt hónapon keresztül nyílik lehetőség a Duna-parti programok kiélvezésére. A helyszínen jelenleg a Valyo Mobil Szauna áll, ahol új időpontok nyíltak, hogy aki még nem tette, de szeretne, legyen alkalma méregteleníteni és megismerni már most a helyszínt. Időpontot foglalni a valyo.hu/szauna oldalon lehet.

A Város és Folyó Egyesület hét éve aktív szereplő a budapesti közterek és azon belül a Duna-partok felértékelésében. 2011-ben a Duna belvárosi szakaszán alakították ki a Dunatanösvényt, majd 2011-2014 között a Lánchíd mellett a Valyo!Partot közösségi programokkal és kulturális rendezvényekkel, továbbá a Valyo szervezi a Fővárosi Önkormányzattal együttműködésben a Szabihíd programjait is. Kitűzött céljuk, hogy a jelenleg elhanyagolt köztereket alacsony költségvetésű kísérleti megoldásokkal életre keltsék. Ez Rákóczi híd melletti elhanyagolt helyszín szintén egy városmegújítási kísérlet része lesz, ahol közösségek bevonásával hoznak létre egy mindenki számára nyitott teret.

További infó ITT.