Hogyan bontsd fel kedvenc déligyümölcsöd? Mutatjuk!

Szeretjük a déli gyümölcsöket, de némelyiket inkább le sem vesszük a polcról, mert olyan nehéz felbontani őket… Te is jártál már így? Most segítünk!

Minden úgy kezdődött, hogy akciós volt a sarki közértben a gránátalma… Aztán egy órát szenvedtünk vele, hogy lédús, zamatos, vörös magjait kibányásszuk az egyébként sem vékony héjából.

Persze, ha az embernek nem megy valami, nem szabad rögtön feladni, hiszen az internetnek hála remek tippekre bukkanhatunk, ami megkönnyítheti a helyzetünket. A vastag kéreg mögé rejtőző gyümölcsök értékes húsát könnyebben elérhetjük, ha tradicionális konyhatechnikai eljárásokat választunk.

A narancs és a mandarin, vagy esetleg az alma és a banán felbontásán kívül nem feltétlenül tanítottak meg mást a háztartástan órán. Ha szeretnénk hozzájutni az ananász, pomelo, vagy a fent említett vörös bomba, a gránátalma ehető részéhez, trükkökhöz kell folyamodnunk.

Az internetnek hála a második akciós gránátalmához már egy videót használtunk, méghozzá olyat, ami nem a séfek félbevágós, ütögetős, félig működő módszerét mutatja be, hanem a Nyugat- és Közép-Ázsia vagy Földközi-tenger térségében őshonos gyümölcs hagyományos bontástechnikáját mutatja be. A felbontás így könnyű lett, mint az egyszeregy!

Kattints ide, és kiderül, hogy az akár 600 magot is tartalmazó grenadin hogyan bontható fel a legkönnyebben! A megfelelő bemetszések után csak ki kell forgatnunk belőle a magokat és már fogyaszthatjuk is magában, vagy például isteni, mentás borsókrémben. Ugye, milyen egyszerű?

Mivel említettük a pomelót és az ananászt, ehhez a két gyümölcshöz is ajánlunk néhány okító videót. A keresgélés közben rengeteg hasznos videót találtunk, és úgy döntöttünk, nem tartjuk meg magunknak őket. Megér megnézni, hogy szó szerint is könnyebben belevágj!

Így pucolj pomelót!

Messze még a dinnyeszezon, de sosem lehet elég korán kezdeni.

Narancsbontás egy kanál végével? Igen!

Alma: pucolj, akár egy mester!

Ananász: így szedd azonnal gerezdekre…

…vagy egyenletes karikákra.

Végül: az ananász felbontásának művészete.