A téli naplementéknek nincs párja

Mindig imádunk a naplementében gyönyörködni, de a hűvös, téli időszakban talán még gyönyörűbb látványt nyújt a lenyugvó nap. És ezt még fényképekkel is tudjuk bizonyítani!

Vannak, akik a napfelkeltét imádják, míg akadnak, akik a naplementéért rajonganak. Mi  az utóbbi tábort erősítjük, már csak azért is, mert nem tartozunk a korán kelő emberek csoportjába, és reggel igazából csak egy dolgot tudunk értékelni: a kávénkat.

Amikor vidéken túráztunk, lehetőségünk volt megcsodálni a csodálatos naplementét. Itt például a kékóraként is emlegetett decemberi naplementében láthatjuk Nagykovácsi legmagasabb dombjáról, az 550 méter magasan fekvő Nagy-Szénás naplementés panorámáját:

blank

Igazából mindegy, honnan nézzük meg a téli nap alábukását, ha tiszta az ég, lenyűgöző látványban lehet részünk. Lehetünk a Mátra Kékestető kilátójában, a János-hegy Erzsébet-kilátójában, a Normafa sűrű erdejében, Nagykovácsi legmagasabb pontján vagy egy pesti lakás panorámás teraszán, olyan látványban lehet részünk, ami különleges nyugalommal és végtelen energiával tölthet fel bennünket.

Ez a kép például a Mátra legmagasabb pontján készült:

blank

Jó hírünk van, készültünk még nektek néhány képpel.

Íme: