A következő Harry Potter-előzményfilmben megismerhetjük a fiatal és meleg Dumbledore-t

Két éve került a mozikba az első Harry Potter-előzményfilm, a Legendás állatok és megfigyelésük, mely szép nézettségi adatokat produkált, így semmi nem állt útjába, hogy idén még jobban kiteljesedjen a Potter-világ a mozivásznakon. A következő The Crimes of Grindelwald című filmben a fiatal Dumbledore kalandjait ismerhetjük meg, aki szerelmét, a gonosz Grindelwaldot próbálja megállítani.

A film egyik érdekessége az lesz a Potter-rajongók számára, hogy a Harry által is csodált Dumbledore professzort fiatal mágusként láthatjuk majd benne. Arról J. K. Rowling még 2011-ben, A Harry Potter és a halál ereklyéi film  bemutatásakor beszélt, hogy a bölcs és rettenthetetlen Albus Dumbledore-t elvileg meleg karakternek képzelte el, fiatalkori szerelme pedig a sötét varázsló,  Grindelwald volt. Utóbbit már láthattunk is a Legendás állatok és megfigyelésük című filmben, igaz, csak néhány képkocka erejére.

Következő Potter-előzményfilmről, melynek premierjét 2018 második felére tervezik,  még nem lehet sokat tudni. Az viszont biztos, hogy Dumbledore-t Jude Law alakítja, Grindelwalod pedig Johnny Depp (ahogy a Legendás állatok és megyfigyelésükben is tette). A történetben Dumbledore s Párizsban veszi üldözőbe szíve választottját, a gonosz praktikákat gyakorló Grindelwaldot.

A film rendezője, David Yates már otthonosan mozog a mágusvilágban: a Legendás állatok és megfigyelésük, illetve az utolsó Potter-filmek is az ő nevéhez fűződik. A férfi Entertainment Weeklynek adott interjújában kifejtette, a film kapcsán,  hogy

„Dumbledore nagyon rebellis és meggondolatlan volt fiatalon. Már ekkor is népszerű tanárnak számított Roxfortban, de még nem volt az a megfontolt, bölcs professzor, akit a Potter-könyvekből megismertünk. Vicces és szórakoztató, néha harsány.”

Arra azonban ne számítsanak a rajongók, hogy Dumbledore homoszexualitása előtérbe fog kerülni a filmben.

„A rajongók végig sejthetik, hogy Dumbledore és Grindelwald  kapcsolata nagyon mély és összetett. Nemcsak egymásért rajonganak, de a másik  ötleteiért és elveiért is.” – nyilatkozta David Yates.

A film premierje az USA-ban november 16-án lesz.