Mutatjuk, hol érdemes buliznod a hétvégén – PROGRAMAJÁNLÓ

Bár a héten már ténylegesen beköszöntött a hideg tél, ez még nem veszi el a kedvünket attól, hogy jól érezzük magunkat és buliról bulira járjunk a hétvégén. Ismét összegyűjtöttük a legjobb programokat, melyeket nem érdemes kihagynod a hét második felében. Mutatjuk az ajánlónkat! 

Csütörtök – január 18.

Évindító Moziünnep – Sugár Mozi – január 24-ig

Indítsd jól a 2018-as évet! Látogass el a Sugár Moziba január 18. és 24. között, hiszen a kijelölt filmjeinkre 690 Ft a jegyár! Az akcióban a következő filmek vesznek részt: Coco, Thor: Ragnarök, Megjött apuci 2., Az Igazság Ligája, Boldog halálnapot!, A mogyoró-meló 2., My Little Pony – A film, Rossz anyák karácsonya, Gyilkosság az Orient Expresszen.

Továbbiakért katt ide.

Átkelés a klasszikából a romantikába. A révész: Beethoven – Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – 18:00

A zenetörténetben nincs talán egyazon műfolyamban tetten érhetőbb szemléletváltás, mint Beethoven 32 zongoraszonátájában. A Haydn-tanítvány – noha már akkor saját stílusú, bécsivé átváltozó – német zeneszerző a mannheimi iskola stílusjegyeitől indulva eljut a „fantázia-szonáta” addig nem létezett műfajához, majd elsőként ír nem barokkizáló fúgákat, a 19. század kapujában jelen idejűvé „élve” a 18. században csúcsára hágott, s már csak a múltat felidézni képesnek hitt hangvételű ellenpont-szerkesztést.

Többi infót itt találsz.

A legsötétebb óra – Budapest Boulevard Cinema  – 18:00

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A filmről írt kritikánkért kattints ide.

Részleteket itt olvashatsz.

blank

A Kör – Igaz történetek tíz percben – Magvető Café – 19:30

Mindenkinek van olyan saját, igaz története, talán nem is egy, amelyik sorsfordító, vagy olyan rendkívüli, képtelen vagy mulatságos, hogy egyszer el kell mesélni. Úgy tűnik, egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy visszatérjünk e műfaj közvetlen erejéhez. A szabályok egyszerűek: saját, igaz történeteket mondunk el, jegyzetek nélkül, tíz percben.

A vendégek listáját itt láthatod.

blank

Péntek – január 19.

II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor – Kőrösi József utca – 12:00

január 19-21 között második alkalommal, a tavalyi ev hatalmas sikerére való tekintettel, megrendezésre kerül a Forralt Bor Fesztivál, az év első gasztronómiai összejövetele Budán,az Allee melletti sétányon. A forralt borok mellett szívet melengető italválasztékkal készülünk. Kávékkal, forró csokikkal, kakaókkal, speciális teakínálattal, grogokkal,puncsokkal, „hütte” italokkal, forralt sörökkel, pálinkákkal és még megannyi finomsággal. A forró italokat igazi téli ételek teszik majd még izgalmasabbá.

Részleteket itt olvashatsz.

blank

Unicorn Napok- Sugar! shop &confectionary – 10:30

A Sugar! shop népszerű unikorn termékei mellett  az Unicornisok új kedvenc tavaszváró édességeit, forrócsokiját és fagylalt shake-jét is megkóstolhatod! Hogy az öröm teljes legyen, vásárolj bármilyen két Unicornis terméket  a hétvégén (akár a shopban, akár a cukrászatban)  és megajándéknak az egyszarvúak kedvenc szivárvány nyalókájával!

Részletekért kattints ide.

blank

Puklus Péter: Life is Techno – Trafó – 19:00

Puklus Péter (1980) legújabb műveiből mutat be egy, a Trafó Galéria terére szabott válogatást. A Kolozsváron született és a MOMÉn diplomázott Puklus saját generációjában elsőként kezdett el tudatosan foglalkozni a fotográfia és az olyan plasztikus műfajok, mint a szobrászat és az installáció-művészet metszéspontjaival. Műfaji sokszínűsége abban is korán megmutatkozott, hogy számos fotósorozatát művészkönyv-formátumban publikálta.

További infókért kattints ide.

blank

Rejtő Jenő-est – Kós Károly Művelődési Ház, Budakalász – 16:00

A bálteremben légiós játékokra számíthattok gyerekek számára, Zsolnai Gábor ex-légiós vezetésével (Bajvívó Magyarok Hagyományőrző és Sport Egyesület), és a Szentendrei Rivalda Társulat tagjainak közreműködésével.  A kávézóban pedig Thuróczy Gergely Rejtő-kutató (Petőfi Irodalmi Múzeum) előadását hallgathatjátok meg a”rejtőzködő” Rejtő Jenőről.

Részleteket itt találsz.

blank

Szombat – január 20.

Bevezetés a japán teák világába – Flying Bird Tea House – 17:00

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ebben a két órában Peti japán kistermelőknél készített képeivel és videókkal illusztráljuk a teaszedés és feldolgozás lépéseit. A tanfolyam ára 7800 Ft/fő.

Részletekről és a regisztrációról itt olvashatsz.

blank

Golden Boundaries–Filmvetítés: When the Earth Seems to Be Light – Capa Központ – 17:30

A film egy csapat deszkást követ nyomon Tbilisi utcáin, ahol, bár a nap ugyanolyan fényesen süt, mint Kaliforniában, a politikai helyzet sokkal problematikusabb – az ország zavaros állapota, a modernitás és a posztszovjet romok között láthatunk egy közelképet a tinédzserek álmainak és érzéseinek gazdag világáról, akik elveszetten kutatják a szabadság nem létező helyeit.

További információkat itt találsz.

blank

Ibsen: Babaház (Nóra) – Stúdió K Színház – 19:30

„Meglehet, Marx Károly mondása, hogy tudniillik a történelem sajátos módon ismétli önmagát (ami először szomorújáték, másodjára mint komédia mutatkozik meg, satöbbi), az magára a tragédia műfajára is vonatkoztatható, amennyiben a színház világában mind gyakrabban látható ez az átváltozás: a “szomorújáték” lidércnyomás-szerű alászállása, a tragédia alpári bohózatként való feltűnése.” – Jeles András

Az előadásról több információt itt olvashatsz.

blank

Buddha-Beats with DJ Daniel Santiago & DJ Mirmur – Buddha-Bar Budapest – 22:00

Amennyiben exkluzív helyszínen, a legfinomabb Buddha-Bar koktélkülönlegességek társaságában és nagyszerű zenével szeretnéd átbulizni a szombat éjszakát, találkozzunk január 20-án a Buddha-Bar Budapest Lounge-ban! Hangulatfelelősünk ezúttal DJ Daniel Santiago, DJ Mirmur és rezidensünk, DJ Mada lesz!

További infókért kattints ide.

blank

Step Up party – Fröccsterasz – 22:00

A legendás tánc visszatér egy estére.  Táncosok, breakesek, hiphopposok, balettosok egyesüljetek! Legendás dalok, legendás hangulat, táncpárbajok, fülledt táncok egész este. A belépés 10 előtt ingyenes.

Részletek: itt.

blank

Balkán Party – Mika Tivadar Mulató – 22:00

Ha szereted Boban Marković-ot, Shantelt vagy Goran Bregović-ot, akkor ez a buli neked szól. Fülbemászó balkán dallamok az egész estés tánchoz és őrülethez! Az est királyai a rézfúvósok lesznek. Szóval jöjjön a Disko Partizani na meg alkohol Bubamarával!

A többi részletet innen tudhatod meg.

blank

Vasárnap – január 21.

Gogol: Egy őrült naplója –  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – 16:00

Gogol Egy őrült naplója című „pétervári elbeszélését” állította színpadra Bodó Viktor 2016 tavaszán monodráma formájában. A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza. A színész mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje.

További infót itt találsz.

blank

Tálas Áron Trió – IF Cafe Jazz Club – 19:30

A Tálas Áron Trió 2015-ben nyerte el mai formáját. Első lemezük, a “Floating Island” idén áprilisban jelent meg Japánban a “Gats Productions” kiadónál. Nagysikerű koncerteket adtak már az Operában, a Művészetek Palotájában, Opus Jazz Clubban és a Budapest Jazz Clubban.

Több infóért katt ide.

blank

Klasszikus gyilkosok napja – Nightmare in Budapest – 12:00

Érkeznek a klasszikus gyilkosok! A Nightmare in Budapest ismét bebizonyítja, hogy istenien ért hozzá, hogy halálra rémisszen minket. Nézz szembe a hírekből, filmekből és könyvekből jól ismert gyilkosokkal és borzongj! A program átlag 30 perces. Belépő 3500Ft/fő.

Nézd meg a Facebook-eseményt itt.

blank