Így fognak kinézni a felújított metróállomások – LÁTVÁNYTERVEK

Tavaly november elején kezdődött és 2018 végéig fog tartani a hármas metró felújításának első szakasza, melyben a pálya északi, újpesti részét újítják fel. Bár eddig még semmit nem lehetett tudni arról, hogyan fognak kinézni az első felújított metrómegállók, most nyilvánosságra hozták a látványterveket.

Az M3felujitas.hu honlapon végre megjelentek az első látványtervek, melyekből megtudhatjuk, hogy fognak kinézni a forgalom elől jelenleg lezárt, munkálatok alatt lévő metrómegállók.

Az építészeti tervezés fő célkitűzése az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző egységes arculat kialakítása, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával

– olvasható a honlapon.

Bár az eredeti tervek szerint az északi rész felújítását egy év alatt kivitelezték volna, a honlap szerint csak 2019-ben használhatjuk a felújított megállókat, melyek közül néhánynak lehet, hogy a nevét is megváltoztatják.

Újpest-központ
Újpest
Gönz Árpád városközpont
Gyöngyösi utca
Forgách utca

A hármas metró felújítását azért a járat legújabban épült, északi részénél kezdték, mert a (legrosszabb állapotban lévő) középső és déli szakaszra kiírt pályázatoknak nem lett nyertes pályázója. Az továbbra is kérdés, hogy az északi szakasz elkészülte után ki fogja a többi metrómegállót felújítani, így egyelőre még azt sem tudni, mikor fog elkezdődni a munka 2. és 3. fázisa.

Képek: m3felujitas.hu