Velünk sosem unalmas a hétvége – Összegyűjtöttük a legjobb programokat

Miután már minden kollégánknak, ismerősünknek, távoli rokonunknak kívántunk boldog új évet, vágjunk is bele a 2018-ba! Az év második hétvégéjén sem lesz hiány az izgalmas programokból. Ismét egy csokorba szedtük azokat az eseményeket, melyeket mi is bevéstünk a naptárunkba.

Csütörtök – január 11.

Múzeum+ Kultusz – Magyar Nemzeti Galéria – 18:00

Kultusz, vagyis minden amire rendszeresen különös figyelmet fordítunk, amire lelkileg is rákészülünk, amit már-már szinte ünnepnek tekintünk, s aminek szimbolikus jelentőséget tulajdonítunk. Kultusza lehet a reggeli kávénak, a délutáni teának, a szinte megunhatatlan filmeknek, az újra és újra elolvasott könyveknek, sőt a kultusz ad formát még a nagy vallásoknak és politikai eseményeknek is.

Még több infót itt olvashatsz.

Betűleves nyílt nap / Vatsanah – Typo Bar – 19:00

Román alapszókincs, trash, elektro egy kis nyolcvanas évek, meg a Vacsu karácsonyról megmaradt baszatós lemezei és a csúnyapulcsik. Nyitott csoportos hangterápia, ha van lemezed, hozzál és trollkodj bele nyugodtan!

Nézd meg az esemény Facebook-oldalát is.

Változásaim – évkezdő workshop másképp – kimeNŐ – 17:00

Akkor vagy hatékony a változásaid megvalósításában, ha látod a folyamatát és tudatosítod magadban, honnan hová tartasz. Itt az ideje, hogy átlásd, milyen változásokban vagy, mi felé haladsz és mit kell tenned, hogy a saját céljaidnak megfelelő irányban tartsd az életed különböző területeit.

Az esemény részleteiről itt olvashatsz.

blank

Péntek – január 12.

Újévi „hedonista-veganista” főzőkurzus Steiner Kristóffal – Salt ‘n’ Pepper – 18:00

Ahelyett, hogy kalóriákat számlálgatnánk, vagy „soha többé szénhidrát”, és „este hat után nem eszem” törvények közé szorítanánk magunkat, próbáljuk ki, milyen ízes az élet növényi alapanyagokat felhasználva, ám semmiféle más szabályt nem kőbe vésve.

További infókért kattints ide.

blank

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap – KuglerArt Szalon Gallery- 19:00

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni.

Részleteket itt olvashatsz.

blank

Szeretet nélkül premier előtti vetítés – Művész Art Mozi – 20:30

A szürke hétköznapok és az embertelen nagyváros visszafordíthatatlanul felemésztette Zsenya és Borisz házasságát. Csak a közös gyerekük sorsa és a közös lakás eladása maradt kínzó kérdésként köztük, már mindketten az új kapcsolataik boldogságát várják. A nagyon feszült utolsó napok állandó veszekedései közben észre sem veszik, hogy mióta nem látták 12 éves fiúkat.

További infókat itt találsz.

blank

A fantasztikus irodalom és fordítása női szemmel – Magvető Café – 17:00

A feminizmus majdhogynem szitokszó Magyarországon. Befolyásolja-e az irodalmi művek fogadtatását, ha az író nő és elkötelezett feminista? Milyen kihívásokat jelent a science fiction/fantasy nagyasszonyának műveit magyarra ültetni? Érződik-e Le Guin prózáján, hogy költő is, s ha igen, miként lehet ezt átmenteni egy másik nyelvre, átültetni egy lényegesen eltérő költői hagyományokkal rendelkező kultúrába?

Részletek: itt.

blank

10 éves a Budapest Jazz Club! – Budapest Jazz Club – 19:00

A január 12-én és 13-án zajló fesztiválhangulatú születésnapi jazz partin a fiatal tehetségekből álló Fenyves Márk Trio koncertje után a klub „házi nagyzenekara” a virtuóz zenészekből álló BJC Big Band koncertezik. A születésnapi programra a bigband külön programmal készül. Ezen alkalomból három sztárvendég is közreműködik az esten, Malek Andrea, Micheller Myrtill és Szakcsi Lakatos Béla személyében.

A szombati programot pedig itt olvashatod.

blank

Szombat – január 13.

Bevezetés a kínai teák világába / teafajták és eszközök – Flying Bird Tea House – 15:00

Megismerjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puerh) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket.

Még többet itt olvashatsz az eseményről.

blank

OROSZ Újév • Sounds by Tigran & Maxim Kuznyecov – Yellow Budapest – 22:00

Ismét koccinthatsz egyet a Yellow falai között, ezúttal orosz módra!  usankákat felcsatolni, folyékony pulcsikat felölteni, mert ez a szombat az orosz újév gondolatával kecsegtet: szamovár és csáj, matrjoska és az elengedhetetlen russian standard édesíti majd meg az estéteket.

Több infóért katt ide.

blank

Éjszakai Korizás & DJ Set // Forralt bor + VodkaSzódaLime akció – Budai Jégpálya – 21:00

Éjszakai korizás csodás váltakozó fényekben + Forralt bor és Vodka-szóda-lime akció a széna téri Jégkertben!Két turnusra tudsz belépőt venni: 1. turnus: 21:00-22:20, 2. turnus: 22:30-23:50.

A részletekről és árakról itt olvashatsz.

blank

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel – Müpa – 19:00

A Párizs Éjjel a harmincas évek perzselő varietévilágát tárja elénk, annak minden érzékiségével, bájával és tiltott vágyaival megbolondítva/felejthetetlenné téve az előadást. Mondén hangvételével a társadalom margóján élő prostituáltak, lecsúszottak és titkos szeretők csalóka életképeit állítja színpadra.

Részletek: itt.

blank

Electroswing party – Mika Tivadar Mulató – 22:00

Egy este a swing és a jazz jegyében, ahol az 1900-as évek elejének zenéje találkozik a mai electroswinggel nemzetközi DJ-csapatunk: Lapidem (FR) és LAY DNA (HU) prezentálásában. A belépés ingyenes.

Részleteket itt olvashatsz.

blank

Vasárnap – január 14.

In Bruges – Bem Mozi – 19:30

Ray (Colin Farrell) és Ken (Brendan Gleeson) profi bérgyilkosok. A legutóbbi munkájuk kapcsán azonban támadt egy kis zűr. A góré emiatt jobbnak látja kényszervakációra küldeni őket. Londonból így a belgiumi Bruges-be utaznak, amíg tisztázódik a helyzet. Megpróbálnak turistaként viselkedni a flamand városkában. Ken élvezi a nyugalmat, Rayt azonban kísértik a véres események. Miközben a főnök hívását várják, fura figurák egész sorával ismerkednek meg. Köztük van az Európában forgató amerikai törpe színész, néhány holland prostituált, valamint a titokzatos Chloe.

Több infóért kattints ide.

blank

Junket plays Live – Painters Palace – 19:30

Egy elektronikus zenei formációról van szó, ami egy művészeti kiállításon alakult meg spontán, ahol az Atomic Simao nevű alakulat tagjai (Georgiy Valchuk és Nikolay Shostov) életrekeltett egy, az elektronikus zene és élő-hangszeres zene szimbiózisát (szaxofon, fuvola). A különlegessége a duonak (most már trió), hogy nem játszanak előkészített kompozíciókat, mivel mindent élőben adnak elő, mindenféle szerkesztési lehetőség nélkül.

Több infókért kattints ide.

blank

EASE Therapy Francia Est – Ízbisztró – 16:00

A francia konyha sokszínűsége az olaszéval és a kínaiéval állítható párba, számtalan régió, alapanyag és stílus tartozik ide. Jelentkezz a kurzusra, ha szeretnéd élvezni a mennyei francia ízeket és betekintést nyerhetsz a francia konyha ételeibe, élményeibe.

Ide kattintva megtudhatod, milyen ételek elkészítésébe avatnak be a kurzuson.

blank

Hamlet – Vígszínház – 19:00

A trón­örö­kös Ham­let apja, a volt ki­rály te­me­té­sé­re ér­ke­zik haza. Édes­any­ját friss fe­le­ség­ként, a ki­rállyá elő­lé­pett nagy­báty­ja ol­da­lán ta­lál­ja. A gyász­ból nász lett. Ham­let nem ta­lál­ja a he­lyét, kér­dé­sek, ké­te­lyek kí­noz­zák.Ham­let, Ho­ra­tio, La­er­tes, Ro­s­enc­rantz, Guil­dens­tern és For­tin­bras. Egy ge­ne­rá­ció. Fi­a­ta­lok. Kül­föl­di egye­te­men ta­nul­nak, egy­szer­re lép­nek ki az élet­be, azon­ban más-más sors jut nekik. De nem­csak a saját, hanem apáik sor­sát is ci­pel­ni­ük kell. Ki, hova, merre jut az úton?

A szereposztást itt megtudod.

blank