Kipróbáltuk a Life1 Fitness alakformáló óráját

„Egyszerű, jól követhető óra, ahol a fő izomcsoportok erősítésén, tónusfokozásán van a hangsúly” – olvasható az alakformáló csoportos órákról a Life1 Fitness honlapján. Gyors utánajárás után a Nyugati tér felé vettem az irányt azzal a tudattal, hogy enyhén megterhelő, élvezetes 50 percet fogok eltölteni ott. Nem éppen így történt.

Sifi egyik csoportos órájára mentem, ami minden kedden és csütörtökön este látogatható. Sifi már első pillantásra energikus, élénk nőnek tűnt. Ő olyan edző, akinek az újoncokhoz és a visszatérő látogatókhoz is van egy-két kedves szava, illetve mindenki fizikai állapotára kiemelt figyelmet fordít az edzések során. A fesztelen hangulatnak hála, én is hamar megtaláltam a helyem.

Life1 shaping class

Az alakformáló óra egy hagyományos bemelegítő feladatsorral kezdődik, hogy felkészítse testünket a következő 50 percre, ami az én esetemben egészen küzdelmes volt. Ezt követi az óra fő része, ami a test különböző izomcsoportjait dolgoztatja: a csütörtöki óra, amin részt vettem, a has, a vállak, a kar, a hát és a comb izmaira fókuszált.

A gyakorlatok fejlesztik az erőnlétet és a kondicionális képességet, így megkövetelik a résztvevők állhatatosságát.

Elsősorban saját testsúlyunkat használtuk az edzés során, de néha végeztünk gyakorlatokat a step pad, a gumikötél és a bokasúlyok segítségével is. Az órán használt eszközök edzőként változók, akár kézi súlyzó, fitball, flexi-bar, softball és dynair párna is megnehezítheti a mozgást. Az óra természetesen nyújtással ér véget, ami elengedhetetlen az izmok rugalmasságának megőrzése céljából.

Az én nem túl izmos, lassú Pilates órákhoz szokott testem minden egyes mozdulatra emlékezett másnap, méghozzá sajgó izomláz formájában. Mégis megérte a fájdalom, hiszen régen éreztem annyira energikusnak magam, mint az alakformáló óra után, sőt akár 500 kalóriát is elégethettem 50 perc alatt.

Az alakformáló órák kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül mindenkit várnak!